MORGEN: Fakkeloptog mod jødehad / Skaarup: Afskaf høje bonusser i politiet / Mette F er regeringens mest populære

0
1934
Fakkeloptog imod antisemitisme i SilkeborgFoto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Fra i dag udsender ditOverblik.dk mandag-fredag et kort morgenoverblik over nogle af dagens vigtigste nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv. Vi bringer også enkelte udlandsnyheder og en politisk kalender. Kommentarer til vores morgennyhedsbrev er velkomne på redaktion@ditoverblik.dk / God morgen!

Fakkeloptog imod antisemitisme i Silkeborg onsdag aften

Det dansk-israelske ægtepar Ella og Henrik Chievitz fik sat en jødestjerne på postkassen på Ege Allé i Silkeborg på datoen for Krystalnatten. I den anledning arrangerede fire naboer onsdag aften en støtteaktion i form af et fakkeloptog.

Onsdag blev to personer, bl.a. et ledende medlem af en nazistisk organisation, anholdt og mistænkt for at stå bag hærværket mod den jødiske kirkegård i Randers.

På Twitter skriver Peter Skaarup om hærværket:

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl under tirsdagens spørgetid med statsministeren i Folketingssalen, hvor han også tog problemet med de hjemvendte IS-krigere op. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Kristian Thulesen Dahl: Forbyd IS-krigeres adgang til Danmark

IS-krigere bør ikke kunne vende hjem til Danmark, sådan skriver Kristian Thulesen Dahl i et indlæg i Nordjyske Stiftstidende. Han understreger, at IS-krigerne valgte side, da de rejste fra Danmark og sluttede sig til Islamisk Stat i Syrien. DF-formanden opfordrer derfor justitsminister Nick Hækkerup (S) til at nægte IS-krigerne indrejse i Danmark.

Unge sendes på interrail for EU-midler

En opgørelse viser, at EU-Kommissionen i 2019 bruger 120 millioner kroner på at sende 70.000 unge europæere på gratis interrail. I 2020 ventes de udgifter at stige til 187 millioner. De penge kunne bruges langt bedre, lyder det fra Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt i dagens udgave af B.T.metro.

»Jeg synes, der er større problemer i Europa. Der er folk, der går for lud og koldt vand og folk, der mister deres arbejde. Pengene kunne være brugt bedre end ved at give unge en på opleveren,« siger han.

Skaarup: Høje bonusser i Politiet bør afskaffes

Historierne om skyhøje bonusser blandt landets politibosser fortsætter. B.T.metro kan i dag bringe historien om Rigspolitiets it-direktør, Lars Ole Dybdal, der i 2018 høstede en bonus på 170.000 kr. oven i sin almindelige løn.

DFs retsordfører Peter Skaarup finder de store bonusser dybt problematiske:

»Det virker på ingen måde rimeligt, at ledere i Politiet får så høje bonusser og da slet ikke al den stund, at Politiet ikke just har styr på sagsbehandlingstiderne og ej heller deres it-systemer osv. i de her år. Jeg forholder mig stærkt kritisk over for disse resultatlønninger, der virker som en uskik og bør afskaffes. Jeg synes, at justitsminister Nick Hækkerup må begrunde, hvad der er grunden til, at Politiets it-systemer er så gode, at det medfører en særlig høj bonus til politichefen på dette område,« siger han.

Statsminister Mette Frederiksen (S) taler under et mødet om regeringens klimapartnerskaber med erhvervslivet på Marienborg onsdag. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Mette F den mest populære minister

Statsminister Mette Frederiksen topper en ny Norstatsmåling for Altinget og Jyllands-Posten, hvor vælgerne er blevet bedt om at give de 20 ministre karakterer fra plus 5 til minus 5. Mette Frederiksen får karakteren 1,4. Justitsminister Nick Hækkerup kommer på 2. pladsen med karakteren 0,9. Derefter følger: Finansminister Nicolai Wammen (0,8), udenrigsminister Jeppe Kofod (0,8), social- og indenrigsminister Astrid Krag (0,7) og klima- og energiminister Dan Jørgensen (0,7).

På de tre nederste pladser ligger uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (0,1), udviklingsminister Rasmus Prehn (0,1) og kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (-0,2). Kilde: Altinget Magasin

Person skudt på gaden i Albertslund

En person blev onsdag aften ramt af skud på gaden i boligkvarteret Morelhaven i Taastrup. Det oplyser Københavns Vestegns Politi. Politiet vurderer, at skyderiet ikke er banderelateret, skriver Ritzau.

UDLAND

En palæstinensisk raket affyres fra Gaza tirsdag. Foto: BASHAR TALEB / AFP

Israel og Islamisk Jihad indgår våbenhvile

Efter flere dage med raketangreb har Israel og den militante palæstinensiske milits Islamisk Jihad indgået en våbenhvile med virkning fra torsdag morgen. Det oplyser en talsmand for Islamisk Jihad, ifølge nyhedsbureauet AP. Der er endnu ingen officiel bekræftelse fra Israelsk side.

En brandmand arbejder med at slukke en skovbrand i Hillville syd for Taree i den nordlige del af delstaten New South Wales. Foto: STRINGER/Ritzau Scanpix

To anholdt for at starte skovbrande i Australien

Politiet i Australien har natten til torsdag dansk tid anholdt to unge mænd, som mistænkes for at have startet skovbrande på den australske østkyst. Det skriver Ritzau. Den ene er en 16-årig, som mistænkes for at have startet en brand, der har ødelagt mindst 14 hjem og flere biler og skure. Den anden er en 20-årig mand, der mistænkes for at have startet en brand i et skovområde syd for Sydney.

KALENDER

FOLKETINGET TORSDAG DEN 14. NOVEMBER – på dagsorden blandt andet:

Forespørgsel til justitsministeren: Vil regeringen aktivt tage initiativer, og i givet fald hvilke, der kan forhindre EU-Domstolens aktivisme i at undergrave dansk suverænitet i almindelighed og den danske udlændingelovgivning i særdeleshed?
Af Morten Messerschmidt (DF) og Marie Krarup (DF).

Forespørgsel til erhvervsministeren om at fremme udviklingen i landdistriktskommuner.
Af Mette Hjermind Dencker (DF) og Morten Messerschmidt (DF).

Forespørgsel til justitsministeren om større indsigt i den offentlige forvaltning.
Af Peter Skaarup (DF), Karina Lorentzen Dehnhardt (SF), Rosa Lund (EL) og Naser Khader (KF).

1. behandling af lovforslag nr. L 43: Forslag til lov om ændring af udlændingeloven. (Afskaffelse af kravet om vellykket integration i sager om familiesammenføring med børn og indførelse af en frist på 3 måneder for indgivelse af ansøgning).
Af udlændinge- og integrationsministeren (Mattias Tesfaye).

FRA TWITTER & FACEBOOK: