MORGEN: Eksperter: Hjemsendelsespolitik er sat i stå | Kristian Thulesen Dahl: Staten smider guld på gaden

0
1565
Får inddragelsen af syriske flygtninges opholdstilladelser dem til at rejse hjem til Syrien? Arkivfoto

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Eksperter: Paradigmeskiftet er strandet

Hjemsendelsespolitikken er på mange måder gået i stå, vurderer eksperter overfor Kristeligt Dagblad. Færre får inddraget opholdstilladelser og regeringen vil ikke hjemsende syriske flygtninge

HJEMSENDELSE | “Paradigmeskiftet er på mange måder strandet”.

Det konkluderer mellemøstekspert og professor på Roskilde Universitet, Sune Haugbølle, overfor Kristeligt Dagblad.

Nye tal fra Udlændingestyrelsen viser, at antallet af inddragede opholdstilladelser til udlændinge i Danmark sidste år blev halveret – fra 463 i 2018 til 227 i 2019. Samtidig vokser antallet af afviste asylansøgere, der er i en såkaldt “fastlåst position”, fordi en række lande ikke vil modtage afviste asylansøgere. 550 personer er således i en fastlåst position lige nu, ifølge Rigspolitiet. Dertil kommer, at regeringen har besluttet, at den ikke vil hjemsende syrere, selv om Flygtningenævnet betegner dele af Syrien som et sikkert område.

“Det er nemmere sagt end gjort at sende folk hjem. Det kan godt være, at man har lavet et paradigmeskifte, men man skal stadig overholde internationale konventioner. Især princippet om, at man ikke må sende flygtninge til en konflikt, hvor de er i fare,” siger Sune Haugbølle til Kristeligt Dagblad.

Regeringens beslutning om ikke at hjemsende syrere, fordi den ikke vil samarbejde med det syriske regime, møder hård kritik fra Dansk Folkepartis formand Kritian Thulesen Dahl. I statsministerens spørgetime tirsdag konkluderede han, at regeringens beslutning i praksis kan komme til at betyde, at der ikke kan hjemsendes syrere de næste mange år.

Læs ditOverblik: DF-formand: Uforståeligt at regeringen ikke vil hjemsende syrere

Læs mere i Kristeligt Dagblad her

DFs formand Kristian Thulesen Dahl, her fotograferet på et pressemøde efter sommergruppemødet i august. Foto: Carsten Lundager

Kristian Thulesen Dahl: Staten smider guld på gaden, når den fravælger seniorer

Statslige arbejdspladser fyrer oftest medarbejdere over 50 år, viser undersøgelse. For dårligt, mener DFs formand

SENIORMEDARBEJDERE | En undersøgelse fra DJØF viser, at medarbejdere over 50 ofte står for skud, når der er fyringsrunder i staten. Det er problematisk, lyder det fra DFs partiformand Kristian Thulesen Dahl, der i et indlæg i Nordjyske Stiftstidende opfordrer regeringen til at gøre op med problemet.

“Staten er langt værre end private arbejdsgivere, når det kommer til at skille sig af med medarbejdere over 50, når der skal gennemføres fyringer. Det er jo helt galt. Og det skal laves om. Staten bør selvfølgelig gå forrest og være et godt eksempel som arbejdsgiver i forhold til at skabe et arbejdsmarked, hvor ældre, erfarne medarbejdere som en selvfølge værdsættes på lige fod med alle andre,” skriver Kristian Thulesen Dahl og understreger:

“DF og den daværende VLAK-regering investerede mange ressourcer i at gøre det mere attraktivt for seniormedarbejdere, som når pensionsalderen, at blive lidt længere på arbejdsmarkedet med bl.a. forbedrede modregningsregler, seniorpræmie og etablering af en seniortænketank, der skal komme med gode forslag til, hvordan man sikrer et langt og godt seniorarbejdsliv. Og så er det jo grotesk, når staten som arbejdsgiver viser sig at udgøre et særligt stort problem i denne sammenhæng. Skatteminister Morten Bødskov (S) erkender da også, at det er et problem, som vi bliver nødt til at løse. Jeg kan garantere, at DF vil holde regeringen op på det løfte! For det dur simpelthen ikke, at staten smider guld på gaden og ikke gør mere for at fastholde dygtige og erfarne medarbejdere.”

“Staten er langt værre end private arbejdsgivere, når det kommer til at skille sig af med medarbejdere over 50”

Sundhedsordførere vil sætte en stopper for kosmetiske klinikker uden autorisation

Voksende antal uautoriserede klinikker får sundhedsordførere til at gå til minister

SUNDHED | Antallet af kosmetiske klinikker i Danmark uden autorisation er stigende, og det skal stoppes, lyder det fra flere politikere i dagens Berlingske, efter at plastikkirurger har advaret om et voksende gråt marked.

“Klinikkerne udviser en kynisme og en afstumpethed og agerer helt uden for lovens rammer,” siger sundhedsordfører Rasmus Horn Langhoff (S) og kalder udviklingen for “Det Vilde Vesten”.

“Det er et kæmpe problem og er dybt uansvarligt, at vi har et samfund med klinikker, som ikke er registreret hos sundhedsmyndighederne. Klinikker, som blæser højt og flot på lovgivning, ansvar og sikkerhed. At det også går ud over helt unge, der er let påvirkelige, gør det kun endnu værre,” mener Rasmus Horn Langhoff.

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Liselott Blixt, har flere gange opfordret Styrelsen for Patientsikkerhed til at styrke sin hjemmeside og gøre det lettere for kommende patienter at danne sig et overblik over landets kosmetiske klinikker og autoriserede sundhedspersoner.

På baggrund af de nye oplysninger bliver sagen nu rejst overfor sundhedsministeren.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke, statsminister Mette Frederiksen og rigspolitichef Thorkild Fogde orienterer om COVID-19-situationen i Danmark på et pressemøde i Statsministeriets spejlsal onsdag aften. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Her er de nyeste tiltag mod corona-virus

Statsminister Mette Frederiksen orienterede onsdag aften om en række nye, skærpede tiltag i kampen mod corona

Her er de nyeste tiltag mod corona-virussen – fra regeringens pressemeddelelse:

  • Elever og studerende på alle offentlige ungdomsuddannelser- og videregående uddannelser mfl. sendes hurtigst muligt og senest fra fredag den 13. marts 2020 hjem i foreløbigt to uger. Private institutioner opfordres til at gøre det samme.
  • Alle indendørs offentlige kulturinstitutioner, biblioteker, fritidstilbud og lignende indendørs aktiviteter lukkes hurtigst muligt og senest fra fredag den 13. marts 2020 i foreløbigt to uger.
  • Alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, sendes hurtigst muligt og senest fra fredag den 13. marts 2020 hjem i foreløbigt to uger.
  • Alle offentlige skoler og dagtilbud lukkes fra mandag den 16. marts 2020 og i foreløbigt to uger.
  • Brugen af den kollektive trafik skal begrænses og spredes over mest mulig tid og kapacitet. Der indføres pladsbilletkrav hos DSB på alle afgange på intercity og lyntog og på regionaltog så hurtigt som teknisk muligt.
  • Sygehuse og plejehjem mv. opfordres til med umiddelbar virkning at indføre skærpede restriktioner i forhold til besøg.
  • Der udstedes forbud mod, at arrangører, forlystelser, restaurationsvirksomheder mv. samler flere end 100 personer indendørs. Forbuddet udstedes, så snart hastelovgivningen er trådt i kraft i starten af uge 12 2020.

Kilde: Regeringen.dk

Finansminister Nicolai Wammen (S) under et pressemøde i Finansministeriet i december. Finansministerens pressechef Sigga Nolsøe sagde for nylig op. Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Tidligere S-ansat roser afgående pressechef for at sige fra

Den tidligere internationale sekretær i Socialdemokratiet, Erik Boel, kritiserer i læserbrev S-regeringens spindoktorhær

REGERINGEN | “Jeg kan bare sige, at det er en svær stilling at have, hvis man ikke er professionel socialdemokrat”. Sådan lød en kort men bidende kommentar fra Finansministeriets afgående pressechef Sigga Nolsøe, da hun forleden blev spurgt af Ritzau, hvorfor hun har sagt sin stilling op. Udtalelsen får den tidligere internationale sekretær i Socialdemokratiet, Erik Boel, til at rose Sigga Nolsøe i et debatindlæg i Ekstra Bladet. Under overskriften “Modigt, Sigga Nolsøe” skriver han:

“Det er dejligt, vi endelig får sat ord på de utallige statsfinansierede socialdemokratiske spindoktorer, der render rundt på Christiansborgs gange, tit camoufleret som embedsmænd: ‘Professionelle socialdemokrater!’ Det er en modig udmelding fra Nolsøe, hvis kompetence og troværdighed ingen kan anfægte,” skriver Erik Boel.

TWITTER & FACEBOOK

DFs formand Kristian Thulesen Dahl på Twitter:

DFs gruppeformand Peter Skaarup på Twitter om corona-situationen i Folketinget:


Tidligere folketingsmedlem Jeppe Klenitz-Jakobsen har denne opfordring til pressen på Twitter:

DFs udenrigsordfører Søren Espersen om nyeste udmelding fra USA, hvor Trump har annonceret, at flyvninger fra Europa – undtagen Storbritannien – lukkes ned i 30 dage: