MORGEN: DF: Hold grænserne lukket og udlej sommerhuse til danskerne | Regeringen vil genåbne storcentre og restauranter

0
1891
Kristian Thulesen Dahl (DF) taler med pressen efter partiledermøde om genåbningens næste fase i Landstingssalen på Christiansborg, onsdag den 6. maj 2020.. (Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix)

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

DF: Hold grænserne lukket og udlej sommerhuse til danskerne

Dansk Folkeparti afviser at åbne grænserne nu, men det er vigtigt at turistbranchen får klar besked, lyder det fra DF

GRÆNSER | “Jeg presser ikke på for grænseåbning. Vil hellere have åbnet mere for danskere”.

Det skriver Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl i en sms til Ritzau forud for torsdagens forhandlinger om en yderligere genåbning af Danmark.

Statsminister Mette Frederiksen (S) har på forhånd meddelt, at regeringen ikke vil åbne grænserne nu. Det Radikale Venstre presser dog på og en ekspertgruppe, som regeringen har nedsat, offentliggjorde onsdag en rapport, der anbefaler en genåbning af grænserne. Men Dansk Folkeparti er helt på linje med regeringen. Det er ikke tiden for grænseåbning. Til gengæld er det vigtigt, at turistbranchen får klar besked nu:

Jakob Ellemann-Jensen (V), Morten Østergaard (RV), Søren Pape Poulsen (KF) og Kristian Thulesen Dahl (DF) forlader partiledermødet onsdag aften om genåbningens næste fase. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

“Vi synes, at man skal hjælpe turistbranchen ved at give klart svar på grænsekontrollen. Så den ved, at grænsen vil være lukket hen over sommeren, og at vi kan få danske turister ind i vores sommerhuse. Der er mange sommerhusudlejere, som er i et vadested i øjeblikket, fordi de ikke kan agere og skaffe nye kunder, da de ikke ved, hvordan det kommer til at udvikle sig,” siger DFs gruppeformand Peter Skaarup til Ritzau.

“Vi synes, at man skal hjælpe turistbranchen ved at give klart svar på grænsekontrollen”

Peter Skaarup, gruppeformand (DF), til Ritzau

DF ønsker en permanent grænsekontrol, og Peter Skaarup mener, at de seneste ugers nedlukning har vist værdien af grænsekontrol.

“Lige nu kan vi se, at grænsekontrollen presser banderne, som har svært ved at få narko ind i landet,” siger han til Ritzau.

Statsminister Mette Frederiksen (S) taler med pressen onsdag aften. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Regeringen vil genåbne storcentre, restauranter og ha’ de ældste elever i skole 

Partilederne forhandler torsdag videre om genåbningen af Danmark. Regeringens oplæg er bl.a. en fuld genåbning af detailhandelen

GENÅBNING | Hele detailhandelen, inklusive storcentre, skal have lov at åbne igen. Det samme skal restauranter og cafeer, og superligaen skal i gang igen, dog uden tilskuere. Desuden skal de ældste elever tilbage i skolerne. Sådan lyder det oplæg, som regeringen har med til de forhandlinger om genåbningen af Danmark, som torsdag fortsætter med partilederne på Marienborg.

“Vores strategi ser ud til at have virket,. Vi var et af de første lande til at lukke ned og dermed er vi også et af de første lande, der for alvor kan begynde at åbne vores samfund op,” sagde statsminister Mette Frederiksen (S) til pressen onsdag aften.

I følge statsministeren er coronasmitten og -sygdommen under kontrol, og derfor er det muligt at åbne mere op i fase 2, end der i første omgang var udsigt til. Hun understreger dog, at smitten fortsat er i landet, og “derfor er det vigtigt vi bliver ved med at gøre alt det rigtige”.

“Jeg kommer ikke til at binge Danmark i en situation, hvor jeg lader mig presse til gå meget længere, end det, jeg mener, er forsvarligt,” sagde statsministeren onsdag aften.

Pia Kjærsgaard, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Pia Kjærsgaard: De er fuldstændig ligeglade med coronareglerne

DFs udlændingeordfører mener, at coronareglerne sejler i indvandrermiljøer, og at det er resultatet af mange års særbehandling af indvandrere

CORONA | Indvandrere er i årevis blev pleaset i Danmark. Der er ikke blevet stillet krav, og resultatet kan ses under coronakrisen, hvor udlændinge- og integrationsministeriet har set sig nødsaget til at sætte løbesedler op i belastede boligområder med information om corona på flere mellemøstlige sprog.

Det mener Dansk Folkepartis stifter og udlændingeordfører Pia Kjærsgaard. I et interview i BT med overskriften “De er fuldstændig ligeglade” kritiserer hun både regeringen og de indvandrermiljøer, hvor coronasmitten ikke tages alvorlig.

“Jeg vil bebrejde ministeren og regeringen for, at det er nødvendigt, for det burde jo ikke være. De der indvandrere burde for lang tid siden have lært dansk og forstået, hvad der foregår i det danske samfund. De burde have sat sig ind i samfundsforholdene,” siger Pia Kjærsgaard.

“De der indvandrere burde for lang tid siden have lært dansk og forstået, hvad der foregår i det danske samfund”

Pia Kjærsgaard til BT

Hun peger på, at der er indvandrerbutikker, der blæser på Sundhedsstyrelsens regler. I følge Pia Kjærsgaard er det bl.a. basarerne i Københavns Nordvestkvarter.

“Folk står oven på hinanden. Der er ikke nogen sleepers, der er ikke nogen afstand, der er ikke nogen håndsprit. Prøv at tage ud i Nordvest omkring Lygten eller Frederiksborgvej. Det er simpelthen så grotesk. Og der trækker man bare på skulderen, fordi der ikke er nogen lovkrav,” siger hun til BT.

Læs mere i BT her

HELT KORT

Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

TV2: Fem scenarier: Så mange kan blive indlagt, hvis Danmark åbnes yderligere

DR: Magnus Heunicke: Tilfældige danskere skal testes for corona

Altinget: Eksperter: Ekstra udligningsmilliarder ender i kommunernes sparegris

TWITTER & FACEBOOK

Peter Skaarup på Twitter om tidl. statsminister Helle Thorning Schmidts nye post hos Facebook:


Politisk kommentator Henrik Qvortrup om statsministerens forhandlingsstrategi:


“Alle os der kan lide at gå til fodbold,” siger statsminister Mette Frederiksen. Det har udløst denne kommentar fra Morten Messerschmidt på Twitter: