MORGEN: Blå blok bekymret over V-slinger om udlændinge | Skaarup: PET svigtede ‘big time’ i terrorsag

0
1612
Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Blå blok bekymret over Venstres slinger i udlændingepolitikken

K-formand Søren Pape Poulsen angriber Venstre: Er de på vej i en mere liberal retning, spørger han i interview i Jyllands-Posten

UDLÆNDINGEPOLITIK | Formanden for De Konservative, Søren Pape Poulsen, er bekymret over Venstres slingrekurs i udlændingepolitikken. Det siger han i et stort interview med Jyllands-Posten.

Udlændingepolitikken er med til at binde det borgerlige samarbejde sammen, og her svigter Venstres politiske leder, Jakob Ellemann-Jensen, lyder det fra Pape. Kritikken kommer, fordi Venstres indfødsretsordfører, Morten Dahlin, har afvist et forslag fra De Konservative, der vil forhindre udlændinge med en fængselsstraf i at få dansk statsborgerskab.

»Jeg kan ikke lade være at tænke på, om det her er et tegn på, at Venstre er på vej i en mere liberal retning,« siger Søren Pape Poulsen til avisen.

Peter Skaarup, gruppeformand for DF, deler den Konservative partiformands bekymring og kalder Venstres ageren “skuffende”.

Læs mere i Jyllands-Posten her (Kræver abonnement)

DFs gruppeformand og retsordfører Peter Skaarup.

Skaarup om PET’s terrorindsats: De har svigtet big time

Politiets Efterretningstjeneste begik stribevis af alvorlige fejl op til terroristen Omar El-Husseins angreb på Krudttønden og Den Jødiske Synagoge, konkluderer eksperter i DR-dokumentar

TERROR | En ny dokumentar gav mandag aften DR-seere et indblik i terroristen Omar El-Husseins færden i tiden op til terrorangrebet ved Krudttønden og Den Jødiske Synagoge i 2015. Politiets Efterretningstjeneste (PET) får på baggrund af udsendelsen kritik af en række efterforsknings- og terroreksperter, der mener, at PET begik en række fejl forud for angrebet. Det skriver Information.

Ifølge Ivar Fahsing, forsker og underviser i efterforskning på Politihøgskolen i Oslo, er det dybt problematisk, at der ikke er blevet kigget mere kritisk på Efterretningstjenestens indsats.

”Den interne evaluering fra rigspolitichefen tager praktisk talt ikke det allervigtigste spørgsmål op i denne sag. Nemlig hvorvidt PET kunne og burde have stoppet terroristen,” siger Ivar Fahsing til Information.

Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, er også kritisk over for PET’s og Kriminalforsorgens arbejde.

”De har svigtet big time. Det fremgår tydeligt. Spørgsmålet er, om PET og Kriminalforsorgen har erkendt det,” siger han og understreger:

”Vi skal have dem til at fortælle, om de erkender, at der er fejl og mangler ved den måde, de har arbejdet med tingene på. Jeg vil bede justitsministeren indhente udtalelser fra PET og Kriminalforsorgen i forhold til de nye oplysninger, der kommer frem. Om de erkender, at der faktisk er tale om et svigt. At man har vendt det døve øre til og ikke taget de advarselslamper alvorligt, der burde lyse i forhold til at få stoppet Omar, inden det gik galt.”

Læs mere i Information her.

Fungerende finansminister Morten Bødskov og social- og indenrigsminister Astrid Krag da de præsenterede regeringens udspil til en udligningsreform for pressen i januar. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

40 borgmestre skriver til regeringen: Drop hovedstads-tilskud

40 af landets 98 borgmestre har sendt et fælles brev til regeringen med otte anbefalinger til udligningsreformen

UDLIGNING | Regeringen skal droppe sit forslag om en særlig hovedstadspulje, der skal fordele 405 millioner kroner mellem kommuner i hovedstadsområdet. Det er en af otte anbefalinger fra 40 borgmestre, som har sendt et fælles brev til regeringen.

Hovedstadspuljen har været i fokus den seneste uge, fordi det er kommet frem, at Køge i social- og indenrigsminister Astrid Krags (S) egen valgkreds står til at score 71,8 af de 405 millioner kroner fra hovedstadspuljen. Men står det til de 40 borgmestre, skal den helt droppes:

“Udsatte kommuner i hovedstadsområdet skal ikke stilles anderledes end kommuner i resten af landet. Derfor skal et særligt hovedstadstilskud fjernes,” lyder det i brevet, som DR.dk omtaler.

Blandt de øvrige anbefalinger er at halvere det særlige udligning til indvandrertunge kommuner samt at undersøge, om det giver mening, at mange almene boliger skal udløse penge i udligningssystemet. I det hele taget kræver borgmestrene en mere neutral fordeling af penge mellem kommunerne. De skriver, at systemet:

“….IKKE må tage udgangspunkt i ideologiske/politiske hensyn eller ønsker om at ’beskytte’ eller ’straffe’ konkrete kommuner eller kommunetyper”.

De 40 borgmestre kommer fra både blå og røde partier. En af dem er DFs borgmester for Læsø, Karsten Nielsen.

Læs mere på DR.dk her

Kø til sikkerhedskontrollen i Københavns Lufthavn. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020

Partier kræver mere kontrol med fængsler og lufthavnes køb af kinesisk udstyr

Fængler og lufthavne i Danmark har købt overvågningsudstyr af kinesisk statsvirksomhed. Peter Skaarup vil have redegørelse fra minister

KINA | Dansk Folkeparti og en række andre partier vil have en redegørelse fra justitsminister Nick Hækkerup (S)  om danske lufthavne og fængslers køb af scannere fra Kinas statslige sikkerhedsleverandør Nuctech.

Berlingske har afsløret, at tre danske lufthavne og et ikke-oplyst antal fængsler har købt de kinesiske scannere, der bl.a. kan afsløre mistænkeligt indhold i kufferter eller bruges til ansigtsgenkendelse. At det er et selskab, der kontrolleres af den kinesiske stat, vækker bekymring på Christiansborg.

“Vi vil rette henvendelse til justitsministeren for at få en redegørelse for situationen om Nuctech. Og så vil vi rykke for, hvornår der sker noget i forhold til at beskytte kritisk, dansk infrastruktur,” siger DFs retsordfører Peter Skaarup til Berlingske.

Partierne ønsker en screeninglov, så der stilles krav til leverandører af samfundsvigtig infrastruktur. Det skal ikke være op til lufthavne selv at vurdere, om der skal handles med en statsvirksomhed fra eksemplevis Kina eller Rusland.

“Det ligger klart i forlængelse af det, der skete på Færøerne. Der så vi tydeligt, hvorfor der var behov for screening på det her område,” siger Peter Skaarup til Berlingske.

Pia Kjærsgaard, udlændingeordfører for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

Pia K: Regningen for indvandringen betales dyrt i gymnasier

Indvandrertunge gymnasier plages af uro og social kontrol. Der er brug for højere adgangskrav og uromagerne skal smides ud, skriver Pia Kjærsgaard i debatindlæg i Berlingske

GYMNASIER | Regningen for indvandringen betales i disse år i gymnasierne. Det skriver DFs udlændingeordfører Pia Kjærsgaard i et indlæg i Berlingske.

En ny undersøgelse, som Berlingske omtalte mandag, viser at gymnasier med en høj andel af elever med ikke-vestlig baggrund er plaget af uro og social kontrol blandt eleverne. Piger kontrolleres af kærester og søskende, elever forstyrrer undervisningen og er umotiverede, og almindelige danske ord og undervisningssituationer som f.eks. gruppearbejde forstås ikke.

Pia Kjærsgaard mener, at der skal være langt højere adgangskrav til gymnasierne, og at elever, der skaber kaos, skal smides ud, så dem, der kan og vil, bliver sikret arbejdsro og høj faglighed i undervisningen.

Hun advarer samtidig imod at lave kvoter, så ikke-vestlige elever fordeles på flere gymnasier:

“Kvoter løser intet. Det er komplet ligegyldigt, om man har en kvote på ti eller 30 procent for elever med indvandrerbaggrund eller fra ‘udsatte områder’, fordi selv en lille utilpasset og udadreagerende gruppe i sig selv kan ødelægge både undervisningen og trygheden på et gymnasium. Nej, der skal i stedet være langt højere adgangskrav, og skal være ro og tryghed,” skriver Pia Kjærsgaard.

Hendes indlæg i Berlingske kan læses her.

HELT KORT

Joe Biden taler ved et valgevent i Dallas. Foto: REUTERS/Eric Thayer

Joe Biden vinder Super Tuesday

USA | Joe Biden blev den store vinder af ’Super Tuesday’ i kampen om at blive Demokraternes præsidentkandidat i USA. Biden vandt 9 af de 14 delstater, som tirsdag valgte delegerede til sommerens demokratiske partikonvent. Socialisten Bernie Sanders vandt 4, heraf Californien, som er den største. Biden har nu samlet 461 delegerede, mens Bernie Sanders har samlet 374. Læs mere på TV2.dk her.

(ARKIV) (ARKIV) LEGO samlinger og klodser i LEGO House i forbindelse med, at LEGO offentliggør regnskab for 2017 på et pressemøde i LEGO House i Billund, mandag den 6. marts 2018. Lego kommer med regnskab for første halvår tirsdag den 4. september 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Lego-fremgang: Overskud på 10,8 mia. kr.

REGNSKAB | Lego omsatte i 2019 for 38,5 mia. kr. og fik et overskud efter skat på 10,8 mia. kr. Det viser konsernens årsregnskab, som blev offentliggjort onsdag morgen. Omsætningen er gået 6 pct. frem, mens overskuddet er steget med 3. pct. “Vi er super godt tilfredse,” siger topchef Niels B. Christiansen. Se mere på TV2.dk her.

TWITTER & FACEBOOK

Kristian Thulesen Dahl på Twitter om De Radikale:

Peter Skaarup kommenterer på Twitter endnu en skudepisode i Malmø:

Pia Kjærsgaard og Peter Kofod om Greta Thunbergs besøg i Europaparlamentet: