MORGEN: Bandeleder jagtes af politiet / Sundhedsordfører kritiserer omskæringssag

0
3530
Politifoto af Hemin Dilshad Saleh, som blev befriet under en væbnet aktion i Slagelse, tirsdag den 19. november 2019. Politiet leder i samarbejde med de øvrige sjællandske kredse intensivt efter gerningsmændene og den mand, der blev befriet fra stedet. Foto: Politi.dk/Scanpix 2019

God morgen! Hermed dagens morgenoverblik over nogle af de vigtigste danske og internationale nyheder i et borgerligt-nationalt perspektiv:

Jagtes af politiet: Bandeleder stukket af fra psykiatrisk hospital

Den 24-årige Hemin Dilshad Saleh, som beskrives som ledende medlem af indvandrerbanden NVV, jagtes af politiet over hele Sjælland, efter at han tirsdag kort før kl. 17 blev ”befriet” under en væbnet aktion på psykiatrisk afdeling på Slagelse Sygehus. Hemin Dilshad Saleh var varetægtsfængslet i surrogat forbindelse med et groft overfald i en frisørsalon under bandekonflikten sidste år. Han sad i det retspsykiatriske og sikrede afsnit, som er en del af den psykiatriske afdeling i Slagelse.

Hemin Dilshad Saleh kaldes i flere medier en ledende skikkelse i banden NNV, der har rødder i det ydre Nørrebro i København. Den ligger i en blodig konflikt med banden Brothas.

DFs retsordfører Peter Skaarup kommenterer sagen på Twitter:

Dansk Folkepartis sundhedsordfører Liselott Blixt.

Sundhedsordfører kritiserer omskæringssag

“Hvordan kan vi give en læge lov til at lemlæste folk, bare fordi styrelsen laver en fodfejl? Det er simpelthen uacceptabelt. Hans retssikkerhed skal ikke vægte højere end menneskeliv.”

Sådan lyder kritikken fra DFs sundhedsordfører Liselott Blixt på baggrund af en sag om massive fejl hos Styrelsen for Patientsikkerhed, der har medført, at den dansk-palæstinensiske læge Said Ahmed el-Batran har fået lov til at fortsætte omskæringen af drengebørn.

Ifølge Jyllands-Posten og avisen Danmark er der de seneste måneder sket flere graverende fejl fra styrelsens side, og derfor presser Liselott Blixt sammen med en række sundhedsordførere på Christiansborg på for at få sundhedsminister Magnus Heunicke til at undersøge muligheden for at få stoppet Said Ahmed el-Batrans praksis hurtigst muligt.

“Hvordan kan vi give en læge lov til at lemlæste folk, bare fordi styrelsen laver en fodfejl?”

Liselott Blixt (DF), sundhedsordfører, til Jyllands-Posten
Klimaminister Dan Jørgensen præsenterer aftalen om bedre vilkår for naboerne til fremtidens vindmøller og solceller. En nødvendig aftale, siger DFs miljøordfører Rene Christensen (th.). Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Naboer til vindmøller skal kompenseres

Et flertal af partierne bag energiaftalen fra 2018 er blevet enige om at kompensere naboer til nye vindmølle- og solcelleparker. Aftalen skal sikre bedre muligheder for at sælge boligen eller modtage økonomisk støtte. Dansk Folkepartis miljøordfører, René Christensen, kalder aftalen nødvendig.

“Fremtidens vindmøller kommer til at blive markant større, end vi hidtil har været vant til, og det vil give større gener. Derfor er det vigtigt, at borgerne kan få mulighed for en kompensation,” siger han til avisen Danmark.

Social- handicap og ligestillingsordfører Karina Adsbøl, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Sag om fastspændte ældre kalder på lovændring

”Det er både tragisk og ulykkeligt,” siger Dansk Folkepartis ældreordfører, Karina Adsbøl, til Ekstra Bladet på baggrund af sagen om den 88-årige, demente Kamma, der i årevis har været udsat for fastspændinger på et plejehjem i Thisted.

Sagen er ikke enestående. I 2009 blev en 90-årig kvinde kvalt i en sele, og det samme skete for en 85-årig kvinde i 2014.

“Der bør slet ikke bruges stofseler i kommunerne. Det vil vi arbejde på at forbyde,” siger sundhedsordfører Liselott Blixt, mens Karina Adsbøl har bedt ministeren om en redegørelse på baggrund af sagen.

UDLAND

15 ud af Algeriets 50 kirker er de seneste år blevet lukket af myndighederne. Enkelte er blevet åbnet igen.

Myndigheder lukker kirker i Algeriet

Algeriet, hvor 99 procent af befolkningen er muslimer, øger presset på de protestantiske kirker i landet. Ifølge Kristeligt Dagblad lukker myndighederne stadig flere kirker. Den formelle forklaring er, at kirkerne mangler de nødvendige tilladelser. Alene i oktober blev tre kirker lukket, og i løbet af det seneste år er 12 kirker blevet lukket. En af kirkerne er Algeriets største protestantiske kirke, Church of the Full Gospel, i byen Tizi Ouzou i det nordlige Algeriet. Kirken, som har plads til 1000 mennesker, blev stormet midt under en gudstjeneste i oktober.

Der anslås at være mellem 125.000 og 600.000 kristne i Algeriet. Antallet af vokser i disse år, hvor internet, radio og tv gør det meget svært for myndighederne at begrænse adgangen til det kristne budskab.

POLITISK KALENDER

Kl. 15.00: Hasteforespørgsel til regeringen om fremmedkrigere

Hvordan vil regeringen sikre, at fremmedkrigerne ikke kommer til Danmark, og hvilke konkrete initiativer påtænker regeringen at tage for at sikre det? Forespørgsel til justitsministeren og udlændinge- og integrationsministeren. Af Kristian Thulesen Dahl (DF) og Peter Skaarup (DF).

Kl. 15.00: Spørgetid med ministrene –  blandt andet:

Marie Krarup (DF) til udlændinge- og integrationsministeren: Hvordan kan regeringen påstå, at den viderefører en stram udlændingepolitik, når de varslede love på udlændingeområdet stort set alle er love, der behandler lempelser af udlændingepolitikken?

Marie Krarup (DF) til udlændinge- og integrationsministeren: Mener ministeren, at en persons religion er uden betydning for personens evne og vilje til at blive integreret i det danske samfund?

Bent Bøgsted (DF) til beskæftigelsesministeren: Hvad kan ministeren oplyse om, hvordan jobbørs for seniorer virker, efter den blev etableret den 13. september 2019, da jobbørs for seniorer ikke fremgår af forsiden på job.jobnet.dk?

TWITTER & FACEBOOK

Pia Kjærsgaard kommenterer på Facebook i en video tirsdagens samråd med udlændinge- og integrationsministeren om den omstridt praktikordning for udvisningsdømte og kriminelle udlændinge. Videoen kan ses her. DitOverblik skrev tirsdag om samrådet – læs artiklen her: DF vil have stoppet praktik for udvisningsdømte og kriminelle udlændinge