Mogens Jensen trækker sig som fødevareminister

0
948
Fødevareminister Mogens Jensen (S) har meddelt, at han trækker sig. Han har endnu ikke udtalt sig om beslutningen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Fødevareminister Mogens Jensen (S) har valgt at trække sig. “En logisk beslutning,” siger DFs formand Kristian Thulesen Dahl

Skandalen om regeringens ulovlige beslutning om at kræve alle mink aflivet i Danmark, koster nu Mogens Jensen (S) posten som fødevareminister. Samme dag, som ministerens egen redegørelse om minksskandalen skal fremlægges, har Mogens Jensen meddelt, at han trækker sig. Det sker efter, at regeringens støttepartier har meddelt statsminister Mette Frederiksen, at de ikke længere har tillid til fødevareministeren.

Dansk Folkeparti opfordrede for en uge fødevareministeren til at trække sig. Det skete efter, at det var kommet frem, at Mogens Jensen ikke reagerede med at stoppe de ulovlige aflivninger, da han i weekenden 7.-8. november blev klar over, at regeringen ikke havde lovhjemmel til sin beslutning.

Mogens Jensen på Twitter.

DF vil have nedsat en undersøgelseskommission om minkskandalen. En sådan kommission skal blandt andet afdække statsminister Mette Frederiksens rolle i skandalen. Det var Mette Frederiksen, der sad for bordenden på det koordinationsudvalgsmøde 3. november, hvor den ulovlige beslutning blev truffet, og det var statsministeren selv, der på et pressemøde 4. november fortalte danskerne om beslutningen.

DF-formand: En logisk beslutning

DFs formand Kristain Thulesen Dahl skriver i en kommentar på Twitter til Mogens Jensens beslutning om at trække sig:

“En logisk beslutning! Men Mogens Jensen skal ikke tage hele skraldet for en beslutning, der reelt er truffet i #statsministeriet. Så Mette Frederiksen må tage sit ansvar! En undersøgelseskommission af denne skandale er stadig nødvendig!,” skriver han.

Læs også:

Thulesen Dahl: Hyklerisk, hvis Mette F afviser kommissionsundersøgelse