Ministers spindoktor forsøgte at få ændret kritisk artikel om lovforslag

0
3026
Social- og indenrigsminister Astrid Krag (S). Foto: Claus Bech

Social- og indenrigsminister Astrid Krags særlige rådgiver ville have Ritzau til at ændre vinkling i artikel fra Kristeligt Dagblad. “Dybt problematisk,” mener Kristeligt Dagblads chefredaktør

Social- og indenrigsminister Astrid Krags spindoktor brød sig ikke om den vinkel, som Kristeligt Dagblad torsdag havde valgt at lægge på sin tophistorie, der handlede om et nyt lovforslag fra ministeren. Derfor kontaktede hun onsdag aften nyhedsbureauet Ritzau for at få bureauet til at ændre i artiklen, inden den blev udsendt via Ritzaus delingstjeneste. Det skriver Kristeligt Dagblad med Ritzau som kilde.

Lynne Birch Hansen, som er særlig rådgiver – spindoktor – for Astrid Krag, mente, at Kristeligt Dagblad havde misforstået lovforslaget, der handler om, at borgere med svære handicap skal kunne få dispensation til hjælp til støtte og overvågning om natten. Kristeligt Dagblad havde nemlig valgt at vinkle kritisk på, at dispensationen kun vil kunne gives, hvis en læge vurderer, at vedkommende vil dø indenfor to år. En opgave, som Lægeforeningen er kritisk overfor.

Spindoktoren kunne ikke påpege faktuelle fejl i artiklen, men hun mente den var “meget misvisende” og ville derfor have den lavet om. Det blev dog afslået af Ritzau.

Kristeligt Dagblads forsidehistorie i torsdagsavisen, som social- og inderigsministerens særlige rådgiver ikke brød sig om.

Chefredaktør: Dybt problematisk

Kristeligt Dagblads chefredaktør Erik Bjergager kalder det dybt problematisk, at regeringens korps af spindoktorer og presserådgivere vil blande sig i, hvad pressen offentliggør.

”Jeg har aldrig før oplevet, at en repræsentant for en regering har forsøgt at gribe ind i publiceringen af en artikel på denne måde. Der er desværre en tendens til, at politikere og myndigheder herhjemme og i udlandet i stigende grad blander sig i pressens indre forhold, og det er bekymrende,” siger han til Kristeligt Dagblad.

Pia Kjærsgaard: Føj!

DFs Pia Kjærsgaard har reageret skarpt på sagen:

“Regeringens magtapparat er igen i aktion! Stop dette! Problemet er, at Statsministeren også er pressens minister…. regeringen styrer pressen ….føj !,” skriver hun på Twitter.

Læs mere i Kristeligt Dagblad her (kræver abonnement)