Minister holder øje med pengestrømme til omstridt moské

0
3349
Imam Ali Moskeen på Vibevej på Nørrebro. Foto: Scanpix

Men udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil endnu ikke tage stilling til, om der skal tages skridt til at lukke den omstridte Imam Ali Moské, der støtter hadprædikant. Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen kalder moskéens aktiviteter for samfundsundergravende

Udlændinge- og integrrationsminister Inger Støjberg (V) har kun foragt til overs for Imam Ali Moskeen på Nørrebro, som ikke vil tage afstand fra en hadprædikant, der billiger vold mod familiemedlemmer og mener, at en kvinde ikke kan sige nej til sex med sin mand. Men ministeren vil endnu ikke tage stilling til, om der skal tages skridt til at lukke moskeen, som også mistænkes for tætte forbindelser til det iranske præstestyre.

Det sagde ministeren onsdag i Folketinget, hvor Dansk Folkepartis udlændingeordfører Martin Henriksen havde stillet et §20-spørgsmål om den omstridte moske.

Martin Henriksen kalder aktiviteterne i moskeen for samfundsundergravende og han spurgte i Folketinget, om Støjberg mener, at der kan tages skridt til at lukke den:

”Hvis den nuværende lovgivning gav mulighed for at lukke den pågældende moské, ville ministeren så mene, at det skulle vi gøre? Og hvis ministeren mener det, bør vi så ikke ændre lovgivningen, sådan at der rent faktisk bliver en mulighed?,” spurgte Martin Henriksen.

Til det sagde Inger Støjberg:

“Jeg har jo ved flere lejligheder sagt, at jeg godt kunne tænke mig, at der var moskeer, der blev lukket i Danmark, nemlig moskeer, der drives ud fra et verdenssyn, der bare er så fjernt fra det danske, som det her tilfælde jo viser. Grimhøjmoskeen er et andet eksempel på det. Men problemet ved det synes jeg også at man skal være ærlig om, for hvor går de her mennesker så hen? Har vi mere styr på dem her, end vi har, hvis de driver moské fra en baggård eller en kælder? For deres holdninger kan vi jo ikke på den måde få lukket ned for,” sagde Inger Støjberg.

“Har vi mere styr på dem her, end vi har, hvis de driver moské fra en baggård eller en kælder? For deres holdninger kan vi jo ikke på den måde få lukket ned for”

Inger Støjberg, udlændinge- og integrationsminister (V)

Tætte forbindelser til Irans præstestyre

Til gengæld fastslog ministeren, at hun og ministeriet har fuld fokus på pengestrømmen fra udlandet til moskeerne i Danmark. Et emne, der ikke er blevet mindre aktuelt i tilfældet Imam Ali Moskeen. Jyllands-Posten, som tidligere har dokumenteret moskeens forbindelser til det iranske præstestyre, skriver således torsdag, at moskeen på Nørrebro har tætte forbindelser til Imam Ali Moskeen i Hamburg, der i følge den tyske efterretningstjeneste fungerer som propagandacentral for det iranske præstestyre. I følge avisen skal moskeen i Hamburg overtage Nørrebro-moskeens ejendomme, hvis foreningen en dag opløses.

Det sidste var Inger Støjberg ikke klar over under onsdagens debat, men hun sagde følgende i sit svar til Martin Henriksen:

“Jeg vil meget gerne være med til at kigge på – og det gør vi jo også sammen i øjeblikket – de pengestrømme, der går til nogle af de her moskeer. Det er et arbejde, som vi tager meget alvorligt ovre i mit ministerium, og det er noget, som Dansk Folkeparti – det synes jeg skal siges – også var meget opsatte på at få ind som en del af finanslovsaftalen, og det synes jeg er helt på sin plads, og det arbejde er vi jo så i gang med allerede nu. For jeg tror sådan set, at det er pengestrømmene, der på en eller anden måde er roden til alt det her, altså at det overhovedet kan lade sig gøre at drive en moské som den her,” sagde Inger Støjberg.

FAKTA: §20-spørgsmål fra Martin Henriksen til Inger Støjberg

Martin Henriksen stillede onsdag følgende §20-spørgsmål til udlændinge-og integrationsminister Inger Støjberg:

“Hvad er ministerens holdning til lederen af Imam Ali Moskeen i København, Mohammad Khani, når det fremgår af Jyllands-Posten den 12. marts 2019 i artiklen »Omstridt moské støtter iransk hadprædikant«, at hadprædikanten åbenbart støtter vold mod ægtefælle og børn over 7 år, samt at en hustru ikke må afvise sin mands ønske om sex, og hvad vil ministeren gøre i den konkrete sag?”

Debatten i Folketinget kan læses her