Mette Thiesen i hårdt angreb på regionsledelse efter sortlistning af kritisk medarbejder

0
1098
Mette Thiesen er bl.a. familie- og socialordfører for Dansk Folkeparti

Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Mette Thiesen, er stærkt forarget, efter det er blevet afsløret, at Region Hovedstaden systematisk har afskåret en tidligere medarbejder i psykiatrien fra at søge et nyt job i regionen

Forhenværende sygeplejerske på Psykiatrisk Center Ballerup, Thomas Sørensen, bliver systematisk udelukket fra andre stillinger i Region Hovedstaden fordi han har brugt sin ytringsfrihed til at kritisere psykiatriledelsen.

Det har TV2 Kosmopol kunnet afsløre i denne uge: Chokerende sag om magtmisbrug: Region arbejdede i hemmelighed på at udelukke kritisk sygeplejerske

I den forbindelse har Dansk Folkepartis sundhedsordfører, Mette Thiesen, været ude med en voldsom kritik af Region Hovedstaden og dennes ledelse. Hun mener, at det bør få ansættelsesmæssige konsekvenser for de ansvarlige ledere, samt at regionsrådet bør tage omgående affære.

“Regionen må på banen her. De bærer et kæmpe ansvar. Her er sket et massivt svigt, som er ret veldokumenteret. Man går simpelthen ind og voksenmobber ham og sikrer ret højt op i systemet, at han ikke kan få ansættelse andre steder. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg håber, at der kommer til at rulle hoveder i ledelsen”, udtaler Thiesen til TV2 Kosmopol.

Kagemanden der fik konsekvenser

41-årige Thomas Sørensen har på baggrund af den systematiske udelukkelse fra Region Hovedstaden set sig nødsaget til at flytte hjem til sine forældre i Hinnerup lidt uden for Aarhus. Han arbejder i dag som vikar i psykiatrien i Region Midtjylland.

Baggrunden for udelukkelsen var en for kritisk tilgang til ledelsen i Region Hovedstadens psykiatri, hvor han blandt andet havde medbragt en satirisk kagemand til sine kolleger i forbindelse med sin opsigelse på Psykiatrisk Center Ballerup, hvor der stod ”Brænd bygning 4” med henvisning til ledelsens kontorer.

Vil rette spørgsmål til ministeren

Mens formanden for Region Hovedstadens Psykiatriudvalg, Peter Westermann (SF) og det øvrige regionsråd er krøbet i flyverskjul og afviser at udtale sig til TV2 Kosmopol, agter DF’s Mette Thiesen nu at presse sundhedsminister Sophie Løhde (V) til at gå ind i sagen.

“Jeg kommer til at stille en masse spørgsmål til ministeren, fordi jeg synes, at det er beskæmmende at opleve, at en dygtig sygeplejerske, endda i psykiatrien, hvor vi skriger på arbejdskraft, at han faktisk bliver udelukket fra sit arbejde, fordi der sidder nogen højere op i systemet og forsøger at indskrænke hans ytringsfrihed”, udtaler Thiesen afslutningsvis til TV2 Kosmopol.