Nyt forslag: 12.000 kr. ekstra om året til trængte pensionister

0
1529
Arkivfoto

Dansk Folkeparti på vej med 2030-plan, som indeholder et stort løft til ældreområdet. DF vil blandt andet afsætte 6,5 milliarder kroner til et værdighedsløft og give trængte pensionister 1000 kroner skattefrit om måneden

Landets trængte pensionister bør have et kontant økonomisk løft på 1000 kroner skattefrit om måneden. Det mener Dansk Folkeparti, som har forslaget med i en stor økonomisk 2030-plan, der snart lanceres.

Planen viser, at det både er muligt at løfte velfærden markant, styrke trygheden og give skattelettelser til almindelige danskere. Og så indeholder den et massivt løft på ældreområdet.

Massivt værdighedsløft

Konkret foreslår DF:

  • Alle pensionister, der i dag modtager fuldt pensionstillæg, skal have 1.000 kr. skattefrit pr. måned, svarende til 12.000 kr. om året.
  • Der skal afsættes 6,5 mia. kr. til et værdighedsløft i ældreplejen.
  • Seniorpræmien, der skal gøre det attraktivt at blive på arbejdsmarkedet, skal udvides til 60.000 kr. i tre år efter folkepensionen.
  • Seniorpensionen skal udvides, dvs. at kravet til arbejdsevne skal lempes fra 15 til 18 timer, sådan som det blev aftalt med S-regeringen, men som Socialdemokratiet efterfølgende har skrottet i SVM-regeringen.
  • Demografisk træk: På grund af stigende demografiske udgifter, dvs. udgifter som følge af at vi bliver flere ældre og får flere børn, skal der afsættes 19 mia. kr. til at opretholde det nuværende velfærdsniveau.

Smidt ud af forhandlinger

DFs forslag kommer samtidig med, at regeringen har smidt DF, Enhedslisten og Alternativet ud af forhandlingerne om en ældrereform. Det er sket endnu inden, at det kom til konkrete forhandlinger og efter, at regeringen har ladet forstå, at der kun afsættes én ekstra milliard kroner ekstra til ældreområdet.

“Dansk Folkeparti er som bekendt det parti i Folketinget, der er mest optaget af ældres forhold. Så med DF ude og én sølle milliard at fordele, er det desværre helt sikkert, at regeringens ’ældrereform’ ender med at blive en kæmpe skuffelse for både pensionister, pårørende og ansatte i ældreplejen. Vi mener, at landets trængte pensionister har brug for meget mere end det småtteri, regeringen er på vej med,” siger DFs ældreordfører Pia Kjærsgaard.

LÆS OGSÅ: DF smides ud af ældreforhandlinger: “Jeg har aldrig oplevet noget lignende”