Mette Frederiksens toprådgiver sprænger lønloft

0
3521
Finansminister Nicolai Wammen, statsminister Mette Frederiksen og stabschef Martin Rossen før mødestart på et regeringsseminar på Marienborg i Kongens Lyngby fornylig. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Statsministerens særlige rådgiver Martin Rossen får rekordløn, afslører DR Nyheder

1,23 millioner kroner eksklusiv pension. 1,44 millioner kroner med pension. Så meget får statsminister Mette Frederiksens særlige toprådgiver Martin Rossen i løn, og dermed sætter han en helt ny standard for spindoktor-aflønning i Dannmark.

Hidtil har særlige rådgivere maksimalt kunne få 1,07 millioner kroner i årsløn. Men statsministeriet oplyser til DR Nyheder, at reglerne nu er ændret, så maks-beløbet nu er 1,143 mio. kr. Samtidig er der lavet en undtagelse, så Martin Rossen, der nu har titel af stabschef i statsministeriet, kan aflønnes højere end lønloftet.

Ændringen kritiseres af et af regeringen støttepartier. Jens Rohde, der sidder i Folketingets Præsidium for Det Radikale Venstre, siger til DR Nyheder:

“Hvad skal vi med et regelsæt, hvis en statsminister bare kan ændre på det efter for godt befindende? Det burde være åbenbart for enhver, at vi bliver nødt til at have nogle regler, der er forankret i Folketinget og ikke i Statsministeriet”.

Han vil nu tage sagen op i Folketingets ledelse. Han mener, at det er Folketinget og ikke Statsministeriet, der skal lave reglerne.

Martin Rossens rolle i Statsministeriet kritiseres i forvejen fra flere sider. Han har fast fast plads i regeringens centrale koordinations- og økonomiudvalg, og han er blevet leder af en stab i statsministeriet. Det har fået kritikere til at betegne Rossen som en slags vicestatsminister.

Mette Frederiksen har selv forsvaret udnævnelsen:

“Vi har ministerstyre og ikke teknokrati i Danmark. Hvis ikke ministeren er stærk, så er der kun en anden part, der kan være det. Og det er embedsmændene,” sagde hun i sidste uge i et interview med Berlingske.