Mette F kritiseres for at slå plat på nordjysk coronanedlukning

0
2611
Mette Frederiksens opslag på Facebook.

Statsminister Mette Frederiksen opfordrer på Facebook til at like hendes opslag for at vise støtte Nordjylland. Plat og ulækkert, lyder det kritisk fra politikere

Kort efter at statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag aften havde fortalt på et pressemøde, at syv nordjyske kommuner skal lukkes helt ned i fire uger, fordi man skal have inddæmmet og bekæmpet coronavirus fra minkfarme, lagde statsministeren et opslag på Instagram og Facebook.

Her skriver hun – eller nok snarere en medierådgiver – om den nordjyske nedlukning, som berører 280.000 mennesker i Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø. Overskriften er “Vis din opbakning til Nordjylland” efterfulgt af et hjerte – og opslaget slutter med følgende opfordring og et dannebrogsflag:

“Hvis du har lyst til at vise Nordjylland, at hele Danmark bakker dem op, så kan du like eller dele opslaget her”.

“Hvis du har lyst til at vise Nordjylland, at hele Danmark bakker dem op, så kan du like eller dele opslaget her”

Mette Frederiksen på Facebook

Altså: ‘Hvis du vil vise din sympati med nordjyderne, skal du bare synes godt om mit opslag, som du også meget gerne må dele, så andre kan se det’.

Statsminister Mette Frederiksen (S) på torsdagens pressemøde, hvor hun sammen med sundhedsminister Magnus Heunicke fortalte om de om restriktioner, som nu rammer Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Vesthimmerland, Thisted og Læsø kommuner. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Fredag kl. 11 havde ca. 30.000 fulgt opfordringen og givet statsministeren et like. Omkring 5000 havde delt opslaget.

Men man kan roligt sige, at det ikke er alle, der synes om statsministerens initiativ. Især blandt borgerlige politikere er der mange, der finder det både plat og usmageligt, at den socialdemokratiske statsminister bruger den nordjyske nedlukning til at få likes på Facebook og Instagram.

Folkepartis næstformand Morten Meserschmidt skriver på Twitter:

“Det her er dødsens alvor – både for de mange mennesker, der rammes af COVID-19 direkte og dem, hvis virksomheder nu må lade livet. Og så vælger Statsministeren at forsøge at få populistiske point på sociale medier. FØJ!”.

Morten Messerschmidt på Twitter

Tidligere statminister Lars Løkke Rasmussen er heller ikke begejstet. ”Ulækkert” skriver han på Twitter.

Lars Løkke Rasmussen på Twitter.

Dansk Folkepartis udenrigsordfører Søren Espersen kommenterer med en opfordring til Mette Frederiksens spinmaskine:

”Hvis jeg var Statsministeren SoMe-redaktør ville jeg her til morgen foreslå, at hun lynhurtigt her til morgen spænede ud og beklagede sine platte Nordjylland-tweets… Ellers kan det hele løbe løbsk. Bare et godt råd fra en gammel spin-doktor,” skriver Espersen, der er tidligere pressechef i Dansk Folkeparti.

Den konservative Rasmus Jarlov er en af dem, der har skrevet på Mette Frederiksens facebookside. Her spørger han retorisk:

”Er det Nordjylland eller dit reach, man hjælper ved at like dit billede?”.

Rasmus Jarlov på Twitter.

Jarlovs gruppeformand Mai Mercado er heller ikke imponeret.

”Den her krise er netop gået fra en seriøs krisehåndtering til likehunting og jagten på flere følgere på SoMe,” skriver hun.

Mai Mercado på Twitter.

Hos Venstre kalder Jan E. Jørgensen opslaget smagløst. Partifællen Sten Knuth skriver på Twitter:

”Beklager, men jeg må ud med det. Lige her forstår jeg slet ikke statsministeren. Først troede jeg det var løgn. Men den er sgu god nok. Virkelig mærkelig og tåkrummende”.

“Virkelig mærkelig og tåkrummende”

Sten Knuth, MF for Venstre, på Twitter

Radikal ordfører: En gigantisk ommer

Den radikale retsordfører Kristian Hegaard udviser sjælden enighed med sine borgerlige kolleger. På Twitter skriver han:

”Det er svære dage for Nordjylland. Familier kan ikke se hinanden. Folk mister deres job. Men hey, giv et like. De her opslag er usmagelige. Gigantisk ommer for statsministerens pressefolk. Det er en alvorlig krise, ikke et spil om at høste likes”.

Kristian Heegaard på Twitter.

Der er dog også mange af Mette Frederiksen trofaste støtter, som glæder sig over initiativet. En S-vælger er i kommentarsporet på Mette Frederiksens facebook rasende over den sarkastiske kommentar fra den konservative Rasmus Jarlov:

”ej nu stopper det fandme du og andre skal ikke blande jer i det Mette skriver på hendes Facebook hun er den bedste statsminister i nyrer tid og hun passer på vores land du læser opslaget som fanden læser Biblen,” skriver hun.

En tro S-vælgers vrede kommentar til Rasmus Jarlov, der skrev en kommentar på Mette Frederiksens facebookside.