Messerschmidt stiller centralt krav til blå regering: Ingen nye FN- eller EU-erklæringer uden folkeafstemning

0
1564
"Jeg vil hellere have en borgerlig regering uden DF end en borgerlig regering, der bygger på Radikale,” siger Morten Messerschmidt til Avisen Danmark. Foto: Carsten Lundager

En borgerlig regering skal forpligte sig til aldrig at indgå nye EU- og FN-erklæringer uden at spørge danskerne først. Det siger DFs nye formand Morten Messerschmidt til Avisen Danmark.

Hvis Dansk Folkeparti skal støtte, at den konservative Søren Pape Poulsen eller Venstres Jakob Ellemann-Jensen danner regering efter næste valg, så skal de opfylde ét centralt krav:

De skal forpligte sig til, at Danmark ikke tilslutter sig nye FN-erklæringer, EU-traktater eller aftaler som Marrakesh-erklæringen om migration, uden at der bliver afholdt en folkeafstemning først.

Det fastslår Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt i et interview med Avisen Danmark.

”Det er en decideret showstopper for os, hvis de ikke vil give den garanti. Hvis det alligevel kommer til at ske, vil vi udløse et folketingsvalg,” siger Morten Messerschmidt.

“Hvis det alligevel kommer til at ske, vil vi udløse et folketingsvalg”

Morten Messerschmidt til Avisen Danmark

Til gengæld vil DF ikke stille ultimative krav om f.eks. en folkeafstemning om EU, selvom DF vil have Danmark ud, siger han:

”Her vil vi finde en balance, hvor man kan have en slags våbenhvile. Gjorde vi det til et krav, vil det være den sikre garanti for, at vi sætter os uden for indflydelse, fordi det vil V eller K aldrig give os. Så tvinger vi Konservative til at gøre det, som er Venstres inderste håb: At søge samarbejde med Radikale. Det får vi ikke mindre EU af”.

Løsere tilknytning til menneskerettighedskonvention

Det vil også være et krav til en borgerlig regering, at der igangsættes et arbejde med at undersøge, om Danmark efter britisk forbillede kan få en løsere tilknytning til Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

”Kravet vil være en accept af at igangsætte et arbejde, en kommission f. eks., der skal undersøge, hvordan vi udfordrer det demokratiske problem, der er i, at vi hele tiden bliver underkendt på især vores udlændingelovgivning,” siger Morten Messerschmidt til Avisen Danmark.

Radikale skal holdes fra indflydelse

DF-formanden vil til gengæld ikke kræve, at DF skal med i en regering. For ham er det vigtigere at forhindre at Det Radikale Venstre får indflydelse.

”Jeg vil hellere have en borgerlig regering uden DF end en borgerlig regering, der bygger på Radikale. Jeg betragter ikke Radikale som et borgerligt parti,” siger Morten Messerschmidt til Avisen Danmark.

Hele interviewet kan læses på avisendanmark.dk