S får værste måling i seks år

0
1486
Statsminister Mette Frederiksen (S) måtte i sidste uge gennemføre en mindre regeringsrokade, efter at støttepartiet Enhedslisten havde erklæret sin mistillid til transportminister Benny Engelbrecht. En ny måling var Voxmeter tyder på, at mange vælgere også har mistet tilliden til Mette Frederiksen og Socialdemokratiet. Foto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Socialdemokratiet står til 24,0 procent af stemmerne i denne uges Voxmetermåling. Dansk Folkeparti får 6,2 procent

Hvis der var folketingsvalg i dag, ville Socialdemokratiet få bare 24,0 procent af stemmerne. I hvert fald hvis man skal tro ugens Voxmeter-måling fra Ritzau, som giver Mette Frederiksen og Socialdemokratiet den dårligste måling i seks år. Til sammenligning fik Socialdemokratiet 25,9 procent af stemmerne ved valget i 2019.

For mindre end to år siden – den 24. maj 2020 – kunne Mette Frederiksen sole sig i en måling fra Voxmeter på 35,8 procent, og helt frem til august 2021 fik Socialdemokratiet over 30 procent. Men efter Minkkommissionens mange afhøringer, skandalen om statsministerens slettede sms’er og ballade om flere ministre, må statsministeren altså sande, at rollen som corona-landsmoder er definitivt slut.

Mette Frederiksen og regeringen, som mandag er samlet til udenrigsseminar på Marienborg, kan dog trøste sig med, at rød blok stadig har flertal i Voxmeters måling. Enhedslisten og SF står nemlig til at gå 2,2 og 1,5 procentpoint frem i forhold til valget i 2019.

Rød blok står til 50,8 procent, mens blå blok får 47,1 procent i Voxmeters måling.

For Dansk Folkeparti er ugens måling et lille dyk i forhold til sidste uge. For en uge siden fik DF 7,1 procent, hvilket var den bedste måling i over ét år. I denne uge får DF 6,2 procent, præcis samme resultat som for to uger siden. DF ligger stadig foran Nye Borgerlige, der får 5,4 procent.

Voxmeters måling kan ses her