Messerschmidt lægger anklageskriftet i Meld & Feld-sagen ud på Facebook

0
2751
Morten Messerschmidt kommenterer den nye anklage imod sig i en video på Facebook, hvor han også offentliggør anklageskriftet.

Dansk Folkepartis næstformand afviser bagmandspolitiets anklageskrift imod sig i Meld & Feld-sagen. Det skriver han i en længere redegørelse på Facebook, hvor han også har valgt at offentliggøre anklageskriftet

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt har valgt at offentliggøre bagmandspolitiets SØIKs anklageskrift i Meld & Feld-sagen.

Det gør han på Facebook, efter at Ekstra Bladet mandag eftermiddag bragte lækkede oplysninger fra anklageskriftet om, at Messerschmidt også er tiltalt for dokumentfalsk i sagen, hvor han anklages for at have misbrugt 98.835 kroner fra EU.

Samtidig har Morten Messerschmidt offentliggjort en længere kommentar på Facebook. Her afviser han alle anklager imod sig, herunder anklagen om dokumentfalsk.

Tiltalen om dokumentfalsk omhandler en såkaldt “service provider contract”, som blev indgået med Hotel Colour i Skagen, hvor Dansk Folkeparti holdt sit sommergruppemøde i 2015. Det var her DF fik et tilskud på 98.835 kroner fra EU til at holde en EU-konference – penge, som blev formidlet via det europæiske parti MELD, hvor Morten Messerschmidt var formand 2014-2015.

Rod men ikke dokumentfalsk

Hotelkontrakten blev underskrevet af DFs administrationschef Jeanie Nørhave, men den skulle have været underskrevet af Hotel Colours personalechef.

Det var en fejl, konstaterer Morten Messerschmidt, men det er ikke en fejl, der kan karakteriseres som dokumentfalsk, hvilket EU’s antisvindelenhed OLAF også har konkluderet i sin redegørelse om sagen, fastslår Morten Messerschmidt.

“Rettelig skulle den have været underskrevet af Hotel Colours personalechef. Den fejl er for længst erkendt og forklaret – allerede overfor OLAF, som derfor i sin rapport kaldte det ”misrepresentation”, men hverken brugte udtryk som ”fraud” eller ”forgery”,” skriver Morten Messerschmidt – og fortsætter:

”At en kombination af uklare instrukser og arbejde på tværs af lande- og sproggrænser har fået den forkerte person til at skrive under det forkerte sted, er selvsagt beklageligt og noget rod. Det er muligvis et brud på tegningsreglen. Men det er ikke dokumentfalsk, som betyder, at man fifler med et dokument for ”skuffe i retsforhold”,” skriver han.

Morten Messerschmidts kommentar kan læses her

Hans video om tiltalen om dokumentfalsk kan ses her