Messerschmidt inviterer Støjberg til debat: Det skylder vi danskerne

0
4835
Morten Messerschmidt vil lade mængden af DF-indflydelse bestemme, om DF peger på Søren Pape Poulsen eller Jakob Ellemann-Jensen. Foto: Carsten Lundager

DF-formand sender invitation til Inger Støjberg om debatmøde, der skal afklare, hvad DF og Danmarksdemokraterne er enige og uenige om. ”Det skylder vi danskerne,” siger Morten Messerschmidt

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt vil møde Inger Støjberg til en debat, der skal afklare, hvad DF og Støjbergs nye parti Danmarksdemokraterne er enige og uenige om.

Inger Støjberg lancerede Danmarksdemokraterne i slutningen af juni, men det har indtil videre været meget sparsomt, hvad der er kommet frem om partiets politik. Derfor mener Morten Messerschmidt, at det er i danskernes interesse at få klarlagt, hvordan de to partier står politisk i forhold til hinanden.

Sendte invitation på pressemøde

Morten Messerschmidt brugte derfor onsdagens pressemøde efter DFs sommergruppemøde i Roskilde til at sende en invitation til Støjberg:

”Jeg tror, der er er mange, som har en opfattelse af, at hvis man stemmer på Danmarksdemokraterne, så får man nok det samme, som hvis man stemmer på Dansk Folkeparti. Den misforståelse skal vi selvfølgelig have rådet bod på. Derfor har jeg en invitation til Inger Støjberg om at mødes til en debat, sådan at vi kan få afklaret, hvor er det vi ser ens på tingene og hvor der er forskel på partierne,” sagde Morten Messerschmidt.

Han vil lade det være op til Inger Støjberg, hvor debatten skal finde sted:

”Uanset hvor det skal være, så møder jeg gerne op og diskutere med Inger, så vi kan få gjort det klart, hvor vi er enige og hvor vi ikke er enige. Det synes jeg vi skylder danskerne,” sagde Morten Messerschmidt.

Tilhænger af EU

Inger Støjberg sagde i forbindelse med lanceringen af Danmarksdemokraterne, at der først vil komme et partiprogram efter et folketingsvalg. På partiets hjemmeside står nogle få politiske punkter om at “Danmark skal hænge sammen”, at der skal være “respekt for Produktionsdanmark” og at udlændinge, der kommer til Danmark, skal “indrette sig efter vores kultur og vores samfund”. Hvad det mere konkret betyder, bliver ikke uddybet. Inger Støjberg har i stedet fastslået, at hun er sikker på, at danskerne ved hvad hun står for og at partiet “kæmper for os danskere, som vi er flest.

Det er dog kommet frem, at Danmarksdemokraterne er tilhænger af EU og ikke vil trække Danmark ud af internationale konventioner. På den baggrund har DFs udlændinge- og værdiordfører Pia Kjærsgaard fastslået, at Støjberg vil noget helt andet end DF. Læs mere her

På dagens pressemøde fastslog Morten Messerschmidt også, at DF og Danmarksdemokraterne har to forskellige politiske mål.

“Når det kommer til værdipolitikken, så er det os, der er bolværket imod EU, konventionerne og islam. Så er det os, der er den ægte vare,” sagde han.

Læs også:

Skaarup gik fra DF til Danmarksdemokraterne: Nu er han tilhænger af EU