Meningsmåling: DF går frem igen, Nye Borgerlige går tilbage

0
2749
Partilederdebat den 11. marts 2021 på Statens Museum for Kunst. På det tidspunkt nærmede Pernille Vermund & Co. sig 10 % af stemmerne i nogle meningsmålinger, mens Dansk Folkeparti lå omkring 5 %. Nu er opbakningen til NB halveret, mens DF går frem. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nye Borgerlige er under 5 % i den nyeste Voxmeter-måling. DF fortsætter fremgangen fra sidste uges måling. Socialdemokratiet ligger nu under valgresultatet i 2019

For ni måneder siden stod Nye Borgerlige til 8,9 % af stemmerne i en meningsmåling fra Voxmeter. I samme måling fik Dansk Folkeparti 8,9 %.

Nu er billedet nærmest vendt på hovedet. De sidste par uger har Dansk Folkeparti ligget lidt foran Nye Borgerlige i de ugentlige Voxmeter-målinger, og i ugens måling, som blev offentliggjort mandag formiddag, står DF til at få 6,6 %, mens Nye Borgerlige står til 4,9 %. I sidste uges måling fik DF 6,2 %, mens NB fik 5,5 %.

“….står DF til at få 6,6 %, mens Nye Borgerlige står til 4,9 %”

Der er stadig et stykke vej op til valgresultatet i 2019, hvor Dansk Folkeparti fik 8,7 % af stemmerne. Men det er alligevel bemærkelsesværdigt, at DF går frem i disse uger, hvor diverse politiske kommentatorer har massiv fokus på DFs dårlige kommunalvalg, diskussioner om formandsvalg osv.

S under valgresultatet

Voxmeter-målingen er i øvrigt skidt læsning for Socialdemokratiet og Mette Frederiksen. I målingen for ni måneder lå Socialdemokratiet til hele 33,4 % af stemmerne. Nu ligger partiet til 25,7 %, hvilket er 0,2 procentpoint under valget i 2019. Det hører dog med, at Voxmeter opererer med en statistisk usikkerhed for Socialdemokratiets måling på plus/minus 2,7 %.

Ugens vinder er Enhedslisten, der er oppe på 10,3 %, hvilket er 3,4 procentpoint over 2019-valgresultatet. SF kan også glæde sig over en lille fremgang.

Venstrefløjens fremgang betyder, at rød blok samlet går lidt frem i forhold til sidste uge. Styrkeforholdet mellem rød og blå blok er lige nu på 51,9 % mod 47,0.

Ugens Voxmeter-måling kan ses her