Martin Henriksen stiller op i Sjællands Storkreds

0
2214
Martin Henriksen var medlem af Folketinget 2005-2019. Han er netop blevet valgt ind i kommunalbestyrelsen i Stevns Kommune. Foto: Carsten Lundager

DFs tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen bliver  ny spidskandidat for Dansk Folkeparti i Slagelse-kredsen, hvor han stiller op imod kultur- og kirkeminister Joy Mogensen (S)

Dansk Folkepartis tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen er valgt til ny spidskandidat til Folketinget for DF i Slagelsekredsen. Han blev valgt enstemmigt efter anbefaling fra bestyrelsen på et opstillingsmøde onsdag aften. Dermed skifter Martin Henriksen fra Københavns Storkreds til Sjællands Storkreds.

”Jeg er meget taknemmelig og ydmyg omkring medlemmernes opbakning. Jeg vil gøre mit bedste for at leve op til deres og bestyrelsens tillid. Jeg har brugt en del tid på at overveje fremtiden, og jeg er nået frem til at mit arbejde for et frit og selvstændigt Danmark langt fra er overstået. Så jeg melder mig igen klar til kamp,” siger Martin Henriksen i en pressemeddelelse.

Skal kæmpe mod Joy Mogensen

For nylig blev kultur- og kirkeminister Joy Mogensen opstillet til Folketinget af Socialdemokratiet i Slagelsekredsen. Dermed skal Martin Henriksen, der er kendt som værdikriger for DF, i valgkamp mod en socialdemokrat, der som borgmester i Roskilde i 2018 var med til at indvie den tyrkisk drevne Ayasofya-moské i domkirkebyen.

”Vælgerne får et klart valg mellem en politiker fra Socialdemokratiet, som ikke har noget problem med at åbne moskeer i Danmark, og så undertegnede som vil gøre alt hvad der overhovedet er muligt for at forhindre yderlig islamisering af det offentlige rum i Danmark,” siger Martin Henriksen.

Lokalformand for DF-Slagelse, Peter Kiralyfalvy, med foreningens nye folketingskandidat, Martin Henriksen.

DF-formand: Skarpe holdninger

Lokalformand for DF-Slagelse, Peter Kiralyfalvy, siger om valget af den nye folketingskandidat:

“Jeg er ikke i tvivl om, at partiet har brug for nogle skarpe holdninger på hele udlændinge- og værdiområdet. Her skal Dansk Folkeparti være førende. Det er hjerteblod for partiet, og det har vores lokalbestyrelse og vores medlemmer lagt stor vægt på. Derfor spurgte jeg for noget tid siden om Martin ville stille op hos os, og siden har vi fået et godt samarbejde op at stå,” siger Peter Kiralyfalvy

Martin Henriksen sidder i dag i Dansk Folkepartis Hovedbestyrelse, hvor han bl.a. har ansvaret for at starte et nyt talentudviklingsprogram op. Martin Henriksen har siden seneste folketingsvalg udført forskellige opgaver for partiet, ligesom han bl.a. har brugt tiden på at studere kristendom.

Martin Henriksen, der er 40 år, har været medlem af Folketinget fra 2005 til valget i 2019, hvor han ikke blev genvalgt. Han har tidl. været soldat ved Gardehusarregimentet i Slagelse og bor i dag på Stevns med sin hustru, Lea, og deres tre børn.