Martin Henriksen i infight med Nye Borgerlige: Beskylder ham for løgn og konspirationsteorier

0
6713
Fra Pernille Vermunds nyhedsbrev, hvor hun lader forstå, at Martin Henriksens kommentarer om NBs EU-politik hører hjemme i sølvpapirshatte-kategorien.

Nye Borgerlige beskylder DFs tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen for konspirationer, løgn og anonyme skriverier, fordi han har kritiseret, at Nye Borgerlige har sagt ja til at udvide Danmarks EU-budget. Morten Messerschmidt: Martin har ramt en øm tå

Martin Henriksen er ikke længere medlem af Folketinget, men DFs tidligere udlændingeordfører har alligevel fået Nye Borgerliges ledelse på Christiansborg helt op i det røde felt. Årsagen er et par facebookopslag, hvor Martin Henriksen har påpeget, at Nye Borgerlige er med i det politiske flertal, som har givet sin opbakning til, at Danmark skal betale én procent af BNI til EU de næste syv år. Det svarer til ca. 22 milliarder kroner om året.

Dansk Folkeparti, Alternativet og Enhedslisten stemte nej. DF er modstander af, at det danske EU-bidrag skal stige, og det må det forventes at gøre med 1,00 procent af bruttonationalindkomsten, som er et mål for den årlige indkomst for et lands indbyggere.

Nye Borgerlige har, ligesom Dansk Folkeparti, markeret som stærkt EU-kritisk. Derfor har det vakt opsigt, at partiet støttede de 1,00 %, og det skrev Martin Henriksen om på Facebook. Han gjorde det med henvisning til, at han var blevet kontaktet af flere, som på den anonyme blog ”Det hemmelige Nye Borgerlige”, der skriver kritisk om NB, havde læst om sagen.

Martin Henriksen beskyldes for at lyve om NBs EU-politik. Selv mener han, at han blot fortæller, hvad Nye Borgerlige har stemt i Folketinget. Foto: Carsten Lundager

”Jeg er igennem flere dage blevet kontaktet af forskellige velmenende danskere, som på baggrund af en af blog ved navn ”dethemmeligenyeborgerlige” har spurgt ind til om det er korrekt, at Nye Borgerlige har givet regeringen opbakning til at sende rigtig mange danske milliarder afsted til EU. Det korte svar er ja,” skrev Martin Henriksen blandt andet.

Han henviste til en artikel i bl.a. Bornholms Tidende, som 31. januar skrev at ”Bredt flertal står bag regeringens krav til EU-budget”. Heraf fremgik det, at ”et bredt flertal står bag S-regeringens holdning om, at Danmark skal blive ved med at betale 1,00 procent af bni til EU’s budget for 2021-2027” og at ”foruden regeringen er Venstre, De Radikale, De Konservative og Nye Borgerlige med i aftalen, oplyser Finansministeriet på sin hjemmeside”.

Læs pressemeddelelse fra Finansministeriet om EU-aftalen her.

Pernille Vermund: Løse påstande og sølvpapirshat

Men siden er Martin Henriksen blevet beskyldt for at lyve af både Nye Borgerliges formand Pernille Vermund og næstformanden Peter Seier Christensen. Pernille Vermund har lagt en billede op på sin blog af Martin Henriksen og en rulle sølvpapir, så han kan lave sin egen sølvpapirshat, hvilket er en anden måde at sige på, at han dyrker skøre konspirationsteorier. Og Peter Seier Christensen skriver i en kommentar på Martin Henriksens facebookside, at det er usandt, når han skriver, at NB vil lade EU’s budget stige. Peter Seier Christensen antyder også, at Martin Henriksen står bag bloggen Det hemmelige Nye Borgerlige.

I sit nyhedsbrev til medlemmerne skriver Pernille Vermund blandt andet:

”Jeg har hverken tid eller lyst til at gå i debat med Martin Henriksen eller andre DF’ere om NB’s EU-politik på så løse påstande. Men jeg kan forsikre dig og alle Nye Borgerliges medlemmer og støtter om, at Nye Borgerlige ikke har stemt for at øge EU’s budget. Tværtimod. Nye Borgerliges medlem af EU-udvalget i Folketinget Peter Seier Christensen har på et møde stemt for at pålægge regeringen det stik modsatte – at fastholde budgettet”.

Pernille Vermunds kommentarer kan læses her.

Pernille Vermunds nyhedsbrev i marts, hvor hun beskylder Martin Henriksen for at tale usandt om NBs EU-politik.

“Pernille Vermunds ømme tå”

Pernille Vermunds sølvpapirsfoto og beskyldninger mod Martin Henriksen for at lyve, fik i sidste uge DFs EU-ordfører Morten Messerschmidt til at skrive et indlæg i BT under overskriften ”Da Martin Henriksen ramte Pernille Vermunds ømme tå”. Her skriver han, at han er pikeret over, at formanden for et andet parti beskylder Martin Henriksen for at være skør og for at sprede forkerte påstande om Nye Borgerlige. For Martin Henriksen har helt ret i sit synspunkt, mener Morten Messerschmidt:

”Jeg er på linje med Martin Henriksen, der under sig over Nye Borgerliges støtte til, at Danmark skal betale én procent af BNI til EU’s budget de næste syv år. Det lyder måske ikke af meget, men i runde tal er en procent lig med 22 milliarder kroner. Om året,” skriver Morten Messerschmidt.

Han tilføjer:

“Hvorfor sender Pernille Vermund sølvpapirshatte til Martin Henriksen? Måske fordi det er lettere at gå efter budbringeren end at forsvare sin egen politik? For der er ingen tvivl om, at Martin Henriksen har ramt en øm tå”.

Morten Messerschmidts indlæg i BT kan læses her.

NB-næstformand: Danmarks EU-udgifter vil stige

Martin Henriksen har da heller ikke tænkt sig at undskylde. Han mener, at han har dokumentationen i orden, når han skriver, at Nye Borgerlige har sagt ja til, at Danmark kan bruge flere penge på EU. Under en hasteforespørgsel om EU’s kommende 7 årsbudget i Folketinget den 27. januar sagde Nye Borgerliges næstformand Peter Seier Christensen således sådan her:

”Overordnet set ser Nye Borgerlige helst, at Danmarks finansielle stilling ikke forringes som følge af et nyt EU-budget for årene 2021-2027. Vi så gerne, at regeringen lagde afgørende vægt på et budget svarende til 1,00 pct. af bni. Det vil i sig selv betyde, at Danmarks udgifter stiger. Og vi så gerne, at udgiftsstigningen i det mindste blev holdt på dette niveau. Hvis det ikke er muligt at få et mandat igennem med afgørende vægt på 1,00 pct., vil Nye Borgerlige støtte regeringen i, at den i videst muligt omfang arbejder for at holde udgifterne så lave som muligt. Og vi støtter også, at budgettet i højere grad målrettes migrationsindsatsen,” sagde Peter Seier Christensen.

“Vi så gerne, at regeringen lagde afgørende vægt på et budget svarende til 1,00 pct. af bni. Det vil i sig selv betyde, at Danmarks udgifter stiger”

Peter Seier Christensen, næstformand for Nye Borgerlige, i Folketinget 27. januar

En video med Peter Seier Christensens ordførertale kan ses her.

Nye Borgerliges næstformand Peter Seier Christensen i en kommentar på facebook.

Martin Henriksen: Stå nu ved, hvad I har sagt

Martin Henriksen mener, at han blot har videreformidlet Peter Christensens udtalelser i Folketinget. På den baggrund synes han det er urimeligt, at han skal beskyldes for konspirationsteorier og for at stå bag den anonyme blog Det hemmelige Nye Borgerlige.

”Jeg ved ikke hvem der står bag, og jeg har ikke behov for at skjule mig bag en anonym blog. Hvorfor skulle jeg dog det? Jeg har sagt det jeg mener i 20 år og taget mine tæsk for det, så hvorfor skulle jeg pludselig til at være anonym? I stedet for at beskylde mig for at lyve, så lad os tage en politisk diskussion. Men så må Nye Borgerlige også stå ved, at de har sagt ja til, at regeringen kan forhandle et EU-budget med 1,00 % af BNI,” siger Martin Henriksen.

“Jeg har sagt det jeg mener i 20 år og taget mine tæsk for det, så hvorfor skulle jeg pludselig til at være anonym”

Martin Henriksen, hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparti