Martin Henriksen: Forbyd de voldelige antifascister på venstrefløjen

0
5862
Revolutionære Antifascister og Antifascistiske Unge under torsdagens demonstration mod Trykkefrihedsselskabets møde på Christiansborg. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Trykkefrihedsselskabet måtte torsdag flytte et møde fra Vartov i København til Christiansborg, fordi arrangørerne frygtede de såkaldte antifascister fra den yderste venstrefløj. DFs Martin Henriksen mener tiden er kommet til et forbud

Står det til Dansk Folkepartis tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen, skal den yderligtgående venstrefløjsgruppe Revolutionære Antifascister – også kaldet Antifa – forbydes. Det sagde han, da han torsdag talte foran Christiansborg ved en demonstration for den islamkritiske forening ”For Frihed”.

Demonstrationen var en støtte til et debatmøde, som Trykkefrihedsselskabet samme aften holdt på Christiansborg med Generation Identitær, der er en ungdomspolitisk højrefløjsgruppe, som er meget kritisk overfor masseindvandring og multikulturalisme.

Martin Henriksen talte kort tid inden, at sortklædte ‘antifascister’ rykkede ind på Christiansborg Slotsplads. Her begyndte de at råbe slagord mod Generation Identitær – ”nazi-hipsterne” som de kalder dem.

Det skete foran et større opbud af politifolk, der havde taget opstilling foran Christiansborg. Og den højtråbende aktion var hele anledningen til Martin Henriksens tale. For Trykkefrihedsselskabets møde skulle egentlig have været holdt på Vartov ved Københavns Rådhus. Men her kunne arrangørerne ikke garantere for paneldeltagernes sikkerhed på grund af Antifa. Derfor måtte mødet flyttes til Christiansborg, hvor Dansk Folkepartis Pernille Bendixen hjalp med at finde et lokale.

Martin Henriksen (DF) holder tale under For Friheds mod-mod demonstration. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

“Vanvittigt og forrykt”

Martin Henriksen kalder det forrykt og vanvittigt, at man ikke kan holde et debatmøde, uden at føle sig truet af de såkaldte antifascister. Tidligere har Weekendavisen fortalt, hvordan medlemmer af Generation Identitær udsættes for vold og trusler fra Antifa.

Et medlem af Generation Identitær på Nørrebro fortalte eksempelvis, hvordan han fik et anonymt brev om, at han kunne vælge imellem at flytte eller deltage i et såkaldt ”exitforløb”, så han kunne omvendes. Da han valgte at ignorere brevet, blev der hængt billeder op i kvarteret med budskabet ”Mød din lokale fascist”.

Men det er ikke kun Generation Identitærs medlemmer, der chikaneres. I efteråret måtte en tidligere kandidat fra Nye Borgerlige, Anahita Malakian, opgive sit arbejde på en restaurant i Københavns Nordvestkvarter, efter at hun var blevet hængt ud som højreekstremist på Antifascistisk Aktions hjemmeside Konfront.dk. Her blev læserne opfordret til at give restauranten med ”naziburgere” dårlige anmeldelser, og tingene kulminerede, da et vindue i restauranten blev smadret med en brosten.

‘Antifascisterne’ indkalder til demonstrationer mod Generation Identitær og Trykkefrihedsselskabet.

Medlemmer af For Frihed, det tidligere Pegida, kan også fortælle om chikane og trusler. Nicolai Sennels, der var medstifter af Pegida i Danmark og er medlem af Dansk Folkeparti, har på 24nyt.dk beskrevet, hvordan Pegidas medlemmer er blevet slået, skubbet eller truet på vej hjem fra demonstrationer eller har været udsat for hærværk mod deres bil eller bolig.

”Nøj, hvor har jeg stået mange gange og set på, hvordan medlemmer af den venstreradikale forening Antifa har forsøgt med vold at bryde gennem politiets kampklædte menneskemur i forsøget på at få fingrene i mig og mine meddemonstrater,” skrev han.

Martin Henriksen: Et volds- og trusselsregime

Martin Henriksen mener, at tiden er kommet til et forbud. I sin tale på Christiansborg sagde han blandt andet:

”Jeg vil gerne benytte lejligheden til at hilse det nylige forbud mod Loyal To Familia velkommen. Nu må vi se om det holder hele vejen, men vi er i hvert fald godt i gang. I den forbindelse bør vi udvide med et nyt forbud rettet mod Antifa, der som bekendt også bekender sig til vold. De kører et volds- og trusselsregime som er rettet mod deres politiske modstandere”.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Han mener, at den voldsparate venstrefløj er en skamplet på demokratiet.

”De siger, at de bekæmper fascisme, men de er selv fascister – venstrefascister, som lever godt af at mainstream-medierne og visse partier lukker øjnene for virkeligheden og dermed mere eller mindre direkte holder hånden over vestrefascisterne på venstrefløjen. Det er på tiden, at borgerlige, såvel som venstreorienterede partier vågner op og aktivt bekæmper den ekstremisme som blandt er skyld i at dagens møde er blevet rykket til Christiansborg. Vi skal tage truslen fra venstrefløjen meget mere alvorligt end vi gør i dag,” sagde Martin Henriksen.

“De siger, at de bekæmper fascisme, men de er selv fascister – venstrefascister”

Martin Henriksen (DF)

Ud over Martin Henriksen talte bl.a. DF’s Amina Sardar ved For Friheds demonstration.

Amina Sardar fra DF talte også ved For Friheds “mod-mod-demonstration”. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

DFs næstformand Søren Espersen har tidligere slået til lyd for, at der skal sættes hårdere ind mod Antifa-aktivisterne. Efter sagen med chikanen mod Anahita Malakian, sagde han sådan her på sin Youtube-kanal:

“Fascistiske stormtropper er på vej til at tage magten på Nørrebro og Nordvest. Så lad dem kalde sig antifascister alt det de vil. Det er fascister de er, og politiet må i gang for alvor for at komme det her uvæsen til livs”.

Se indslaget med Søren Espersen her: