Martin Henriksen advarer: Både S og V vil lempe udlændingepolitikken

0
2918
Mette Frederiksen (S) og statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) før søndagens duel på TV2. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Flertallet for en stram udlændingepolitik er væk, mener DFs udlændingeordfører Martin Henriksen efter meldinger fra Venstre og Socialdemokratiet om bl.a. kvoteflygtninge og lempeligere vilkår for afviste asylansøgere. En af forklaringerne er Stram Kurs og Nye Borgerlige. De nye partier har givet de andre et alibi for ikke at ville kræve udlændingestramninger

Dansk Folkeparti er nu det eneste parti i Folketinget, som ikke ønsker at lempe  udlændingepolitikken. Det mener DFs udlændingeordfører Martin Henriksen, som efter de seneste dages meldinger i valgkampen fra Venstre og Socialdemokratiet på udlændingeområdet siger, at han ikke længere kan få øje på det brede flertal i det nuværende folketing for en stram udlændingepolitik.

”Det jeg ser i denne valgkamp er, at både Socialdemokratiet og Venstre trækker i retning af en mere lempelig udlændingepolitik. Socialdemokratiet vil hæve ydelserne til flygtninge, de vil lempe vilkårene for afviste asylansøgere og de vil tage imod FN-kvoteflygtninge. Venstre taler også om FN-kvoteflygtninge og om at lempe vilkårene for afviste asylansøgere. Og både Venstre, Liberal Alliance og Konservative taler for at lempe reglerne for at tage udenlandsk arbejdskraft. Det viser, at de ikke har forstået alvoren, og det viser, hvad der kan ske efter et valg, hvis Dansk Folkeparti ikke får afgørende indflydelse,” siger Martin Henriksen.

”Det jeg ser i denne valgkamp er, at både Socialdemokratiet og Venstre trækker i retning af en mere lempelig udlændingepolitik”

Martin Henriksen, udlændingeordfører, DF

Klar retning mod lempelser

Men det er vel kun mindre justeringer, der lægges op til, som for eksempel at give familierne på udrejsecenter Sjælsmark mulighed for spise på værelserne?

”Jeg vil advare imod at man tager et enkelt element ud og forholder sig til det. Når man lægger det hele sammen – flere flygtninge, højere ydelser, mere udenlandsk arbejdskraft, lempeligere vilkår for afviste asylansøgere – så skitserer det en klar retning, og det er en retning mod en mere lempelig udlændingepolitik,” siger Martin Henriksen.

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen sagde søndag aften i den direkte tv-duel med statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at hun ikke vil være statsminister, hvis det kræver, at hun skal lempe på udlændingepolitikken for at imødekomme Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet.

”Det er jo en mystisk melding at komme med, når Socialdemokratiet selv foreslår lempelser. Mette Frederiksen taler om det brede flertal bag udlændingepolitikken, men det flertal kan jeg ikke få øje på længere. For sidst jeg tjekkede efter, handlede en stram udlændingepolitik om at begrænse tilstrømningen og få flere til at forlade landet. Det er jo det modsatte, der nu lægges op til,” siger han.

Martin Henriksen, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Stram Kurs og Nye Borgerlige svækker opbakning til stram udlændingepolitik

Martin Henriksen ser flere forklaringer på de nye signaler fra Venstre og Socialdemokratiet.

”Dels tror jeg, at de andre partier lige nu ser en mulighed for at kunne gennemføre de ting, de i virkeligheden ønsker, fordi Dansk Folkeparti er svækket i meningsmålingerne. Og dels tror jeg det skyldes Nye Borgerlige og Stram Kurs. De to nye partier har gjort det nemmere at holde en stram udlændingepolitik ud i strakt arm og lægge afstand til den”.

Martin Henriksen mener, at Nye Borgerlige med sine ufravigelig krav og Stram Kurs med sine koranafbrændinger og vilde forslag og retorik har svækket muligheden for at føre en stram udlændingepolitik:

”Det har givet de andre partier et alibi for at sige fra. På grund af de to partiers måde at opføre sig på, kan de andre partier sige ’det dér, det kan I godt se at vi ikke kan være med til’. Man kan sige, at de partier, der ønsker en lempeligere udlændingepolitik, har fået et ekstra kort på hånden med Nye Borgerlige og Stram Kurs”.

Løkke forstår ikke alvoren

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kritiserede i TV2-duellen med Mette Frederiksen, at Socialdemokratiet var gået sammen med Dansk Folkeparti om at forhindre, at det bliver nemmere at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark. Martin Henriksen mener, at statsministeren med sine udmeldinger de seneste dage viser, at han ikke forstår, hvilke udfordringer Danmark står med på udlændingeområdet.

”Vi har områder i Danmark, hvor danskerne er i mindretal. Befolkningsprognoserne viser, at andelen med indvandrerbaggrund stiger og stiger. Islam fylder mere og mere i Danmark. Så udlændingepolitik og behovet for stramninger burde fylde meget mere i valgkampen. Vi burde diskutere, hvordan paradigmeskiftet får en god start og vi burde diskutere grænsekontrol og asylstop. Men på disse vigtige dagsordner, glider Venstre og Socialdemokratiet afDet har potentiale til at blive dybt skadeligt for Danmark,” siger Martin Henriksen – og tilføjer:

”Jeg anerkender, at Socialdemokratiet og Venstre har rykket sig på udlændingeområdet de sidste fire år. De har sagt ja til midlertidig grænsekontrol, burkaforbud, strammere familiesammenføringsregler mv. Men at tegne et billede af, at de har rykket sig over til Dansk Folkeparti, det passer ikke”.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) taler med pressen efter søndagens duel på TV2. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix