Tidligere S-formand skoser Radikale: I styrker DF

0
1456
Mogens Lykketoft, Socialdemokratiet. Foto: Steen Brogaard

Den tidligere socialdemokratiske partiformand og finansminister Mogens Lykketoft angriber De Radikale og Alternativet: I styrker Dansk Folkepartis indflydelse

”Den ulykkelige kendsgerning er, at de krav, som nuværende og tidligere radikale gennem de seneste 17 års valgkampe har stillet til Socialdemokratiet om lempeligere udlændingepolitik, har været den væsentligste årsag til de borgerliges valgsejre”.

Sådan lyder det i et indlæg i Politiken fra den tidligere socialdemokratiske partiformand og formand for Folketinget, fhv. finansminister Mogens Lykketoft.

Han anklager både Det Radikale Venstre og Alternativet for at skabe ”maksimal usikkerhed” om deres vilje til at støtte S-formanden Mette Frederiksens som ny statsminister. De radikale har, skriver Lykketoft, ”gjort det let for de borgerlige at betvivle Socialdemokratiets evne og vilje til at stå fast på, hvad partiet selv har stemt for”.

”Derfor er de Radikale, stik mod deres erklærede hensigter og ønsker, blevet det parti, der uden skyggen af tvivl har gjort mest for at styrke Dansk Folkepartis indflydelse. Nu risikerer de endda at hjælpe DF i regering,” skriver Mogens Lykketoft.

Han forstår udmærket, at Radikale og Alternativet er uenige i nogle af de mange udlændinge-stramninger, der er gennemført, men ikke mindst radikale bør forstå, at Socialdemokratiet er nødt til at stå ved de beslutninger, de har stået bag, efter et valg, mener den socialdemokratiske nestor.

”Radikale kunne i dag med stor beklagelse tage Socialdemokratiets holdning i udlændingepolitikken til efterretning, men tilføje, at de i et samarbejde med Socialdemokratiet tror, at der kan sikres en endnu bedre integrationsindsats og en væsentlig større indsats til bistand for det overvældende flertal af verdens flygtninge, der befinder sig i nærområderne til konflikterne,” skriver Lykketoft.

Hele indlægget i Politiken kan læses her.