Liselott Blixt bakker Støjberg op: Sexisme-debat er blevet for skinger

0
2804
DFs sundheds- og ligestillingsordfører Liselott Blixt. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkepartis medlem af Ligestillingsudvalget bakker op om Venstres næstformand Inger Støjberg, der mener, at sexismedebatten er gået over gevind og sætter alle mænd på anklagebænken. Der skal være plads til komplimenter, siger Liselotte Blixt

“Jeg synes, at denne her sexismedebat er blevet for skinger”. Det siger Dansk Folkepartis medlem af Folketingets ligestillingsudvalg, Liselott Blixt, til DR.

Hun bakker dermed op bag Venstres næstformand Inger Støjberg, som i et Facebook-opslag mandag morgen skrev at:

“Det er ved at gå helt over gevind med al den MeeToo og sexisme-snak” og at “det er som alle mænd bliver udråbt som sexhungrende og krænkede monstre”.

Ender som robotter

Liselotte Blixt understreger ligesom Støjberg, hun tager afstand fra enhver form for chikane, og at der skal slås hårdt ned på det. Men der skal også være plads til et kompliment:

“Som jeg kan se det, så er det efterhånden nået der til, at hvis der er en mand, der komplimenterer dig for et eller andet, så er det åbenbart sexistisk,” siger Liselott Blixt til DR.

Hun frygter, at debatten fører til, at danskerne ender med at holde sig for meget tilbage af frygt for at krænke nogen:

“Jamen risikoen er jo, at vi som små robotter nærmest ikke må se eller røre hinanden eller noget som helst,” siger Liselott Blixt.

“Uskyldige komplimenter er ikke sexisme”

Inger Støjberg skriver i sit Facebook-opslag, at uskyldige komplimenter og grænseoverskridende adfærd med trusler og overgreb er vidt forskellige ting:

“Det er simpelthen for langt ude, når vi ser eksempler på, at selv helt uskyldige komplimenter om kvindes udseende kan blive udlagt som sexisme. Der har i medierne været eksempler på politikere, der har følt sig krænket over at få at vide, at de er pæne. Altså hvad der efter min mening bør opfattes som et godt gammeldags kompliment,” skriver Inger Støjberg.

Inger Støjbergs opslag på Facebook.

K-ordfører: Vi skal skelne

Mai Mercado fra de Konservative er enig:

“Der er forskel på at komplimentere en kollega, og så på at tage en på røven på Christiansborgs gange. Og der skal vi jo altså skelne mellem krænkende adfærd og komplimenter. Det er altså en sondring og en skillelinje, som er meget skarp, og hvor der ikke burde være grund til at misforstå,” siger hun.

Mai Mercado, Det Konservative Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Den aktuelle debat om sexisme startede, da tv-værten Sofie Linde til TV Zulus årlige galla i august fortalte om en grov krænkelse, hun var udsat for som 18-årig og ny i Danmarks Radio. Her blev hun truet af “en stor tv-kanon”, som ville smadre hendes karriere, hvis hun ikke gav ham et blowjob, fortalte hun. Siden har over 1600 kvinder i mediebranchen slkrevet under på en støtteklæring til Sofie Linde og kvindelige politikere har fortalt om krænkelser på Christiansborg. Flere har direkte talt om en “rådden kultur” på Borgen.

Venstres Karen Ellemann roser Sofie Linde men mener også, at det er vigtigt at skelne. Hun dele Inger Støjbergs opslag på Facebook – og skriver:

“Lige nu og her deler jeg min partifælles opslag, for jeg oplever også, at der hersker en fortælling om, at der generelt er ‘en rådden kultur’ på Christiansborg – hvor man som kvinde bliver udsat for sexuelle krænkelser. Det sætter samtlige mænd på anklagebænken. Og det er ikke i orden,” skriver hun på Facebook.