Langballes skrækscenarie blev virkelighed: Saudi-Arabien sender millioner til dansk moské

0
1170
Arkivfoto

Tidligere DF-folketingsmedlem Christian Langballe opstillede i 2017 et skrækscenarie fra Folketingets talerstol, som nu er blevet virkelighed

Onsdag kom det frem i Berlingske, at Saudi-Arabien har doneret 4,9 millioner kroner til Taiba-moskéen på Nørrebro. Dermed blev et skrækscenarie, som Dansk Folkepartis Christian Langballe opstillede fra Folketingets talerstol i 2017, til virkelighed
Dengang advarede daværende indfødsretsordfører Christain Langballe nemlig om udenlandsk indflydelse på moskéer i Danmark. Det gjorde han med følgende advarsel, som Berlingske har fundet frem:

“Hvis det er Saudi-Arabien, der betaler for en moské i Danmark, ja, så bliver det den rene wahabisme, der udgår derfra. Vi ved jo godt, at dem, der betaler gildet, også bestemmer musikken,” sagde Langballe under 1. behandlingen af en ny trossamfundslov, hvor han advarede mod den »radikale islamisme, der rider Europa som en mare«

Taiba-moskeen er en stærkt konservativ moské, der har været tilholdsted for en række kendte danske islamister og terrordømte. Millionstøtten fra Saudi-Arabien er gået til at købe det hus, som moskeen holder til i på Nørrebro, og det er nu planen, at der skal indrettes både kollegium og daginstitution i tilknytning til moskéen.

Den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp siger til Berlingske, at det er meget sandsynligt, at Saudi-Arabien forventer modydelser for sine millioner. Det afviser både den saudi-arabiske ambassade og moskéen selv, men Ranstorp siger til avisen:

“Saudi-Arabien forsøger at sprede deres wahabbisme og salafisme til hele verden, men det er bekymrende, at det nu også er kommet til Danmark. Det er med ønske om at påvirke moskéen. De vil bestemme, hvem der sidder i bestyrelsen, hvilken imam de skal bruge, og hvordan man organiserer og indretter moskéen”.

Pia Kjærsgaard: Uhyggeligt og undergravende

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard siger til TV2, at det er uhyggeligt og undergravende, at sauiderne støtter en moské i Danmark med millioner:

“Det er uhyggeligt, at vi har godkendte moskéer i Danmark, som snigløber det danske demokrati og folkestyre. For det er jo det, der sker. Langsomt, men sikkert. De får penge til at arbejde for at gå direkte imod, hvad vi står for i Danmark. Jeg synes, det er en meget, meget uhyggelig sag,” siger hun.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye siger til TV2, at regeringen har et lovforslag på vej, “der skal forhindre udenlandske organisationer, enkeltpersoner eller myndigheder i at sende penge til religiøse for at undergrave alt det, vores samfund bygger på”. Forslaget indebærer bl.a. en forbudsliste, der skal forhindre økonomiske donationer fra udlandet, hvis målet er at underminere demokratiske værdier.