Kristian Thulesen Dahl roser Randers: Her kan borgerne nu vælge halalfri mad

0
3548
Kristian Thulesen Dahl og de lokale DFere fik en rundvisning på Madservice Kronjylland, som står for den kommunale mad.

Dansk Folkepartis formand var torsdag på besøg i Randers, som har indført halalfrie alternativer i alle kommunale institutioner. Det er lokale DFere, som står bag det nye tiltag. Thulesen Dahl opfordrer andre kommuner til at lade sig inspirere

Det var en af Dansk Folkepartis helt store fingeraftryk på budgetaftalen for Randers Kommune i 2020: At der skal indføres halalfrie alternativer i alle kommunale institutioner, så ingen borgere i Randers tvinges til vælge måltider, der er fremstillet efter islamiske forskrifter.

Nu er det en realitet, og torsdag lagde Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl vejen forbi Randers for at høre nærmere om det nye tiltag. Et tiltag, som DFs lokale byrådsmedlemmer længe har kæmpet for – og som det lykkedes at få med i budgettet, selv om andre partier var imod.

Som DFs byrådsmedlem Nick Zimmermann har forklaret ditOverblik:

”Vi ikke vil være med til at finansiere halalsystemet med bidrag til Muslim World League, der arbejder for at udbrede islam. Og vi ikke vil finde os i, at fremmede kulturer og religioner skal bestemme, hvad vores borgere skal spise”.

Kristian Thulesen Dahl: God inspiration

Det er Madservice Kronjylland, der leverer det nye halalfrie alternativ, og ved torsdagens besøg i Randers fik Kristian Thulesen Dahl en rundvisning på den lokale virksomhed sammen med lokalbestyrelsen fra DF i Randers og de lokale byrådsmedlemmerne.
Bagefter sagde DF-formanden:

“Det er meget interessant, at vores byrådsmedlemmer i Randers har givet deres borgere muligheden for at fravælge halal i forhold til mad fra offentlige institutioner. De erfaringer jeg får fra Randers vil vi dele med byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti fra andre kommuner i Danmark. Jeg er sikker på, at andre kan få god inspiration i forhold til de skridt der er taget her”.

De erfaringer jeg får fra Randers vil vi dele med byrådsmedlemmer fra Dansk Folkeparti fra andre kommuner i Danmark,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl mener ligesom partifællerne i Randers, at alle skal kunne fravælge halal:

”Man skal have mulighed for at vælge madvarer, hvor man ikke indirekte giver penge til at fremme islam. Den mulighed har Randers kommune givet deres borgere og det er virkelig positivt,” siger Kristian Thulesen Dahl.

ud over Randers Kommune har bl.a. Horsens også indført muligheden for at vælge halalfrie alternativer. Også her er det lokale DF-folk, der står bag beslutningen.