Kristian Thulesen Dahl: Støjberg skal højst have en næse

0
2591
Der er ikke grundlag i Instrukskommissionens rapport for mere end en næse til Inger Støjberg, mener Kristian Thulesen Dahl. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Der er intet der taler for en rigsretssag mod Venstres næstformand Inger Støjberg, siger DFs formand efter at instrukskommissionen mandag afleverede sin delrapport i barnebrudssagen

Kritik i form af en “næse” fra Folketinget. Mere bør Venstres næstformand Inger Støjberg ikke indkassere, efter at den såkaldte Instrukskommission har afleveret sin delrapport om barnebrudssagen, hvor Støjberg som udlændinge- og integrationsminister krævede asylpar adskilt, hvis den ene ægtefælle var under 18 år.

Det mener Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl.

“Vi ser ikke noget her, der på nogen måde kan tale for, at man tager så tungt skyts i brug som en rigsretssag. Vi ser noget, der kan kritiseres, for loven skal følges. Men det er noget, vi normalt vil taksere til en næse i Folketinget. Så kan vi diskutere størrelsen,” siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Støjberg: Ikke med vilje jeg vilddledte

Inger Støjberg kritiseres i delrapporten for at have vildledt Folketinget på flere samråd i sin tid som udlændinge- og integrationsminister. Det erkender hun også selv i et interview med TV2.

”Det må jeg tage til mig. Men jeg får jo stukket nogle talepunkter i hånden fra ministeriet. Og der forventer jeg, at de ting, der står i dem, er rigtige. Men det kan ikke være anderledes. Det har bestemt ikke været med vilje, at jeg har sagt noget forkert til Folketinget,” siger Inger Støjberg til TV2 News.

Til gengæld fastslår rapporten, at der ikke er grundlag for at konkludere, at Inger Støjberg direkte bad embedsmænd om at bryde loven. Selv om det var ulovligt at adskille asylpar uden en individuel bedømmelse.

”Der står klart og tydeligt, at jeg ikke har givet en ulovlig ordre. Og det er jo helt sandt. Det er noget alle over 40 vidner har sagt. Ingen har sagt andet. Det er fuldstændigt afgørende,” siger Inger Støjberg til TV2 News.

Inger Støjberg (V) på vej fra Instrukskommissionens afhøringer i Retten på Frederiksberg. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

“Logisk at Støjberg pressede på”

Kristian Thulesen Dahl hæfter sig også ved, at der ikke står i rapporten, at Støjberg gav en ulovlig ordre:

”Loven er jo øjensynligt brudt. Men det er ikke godtgjort, at det har været Inger Støjbergs hensigt at bryde loven. Hun har haft et politisk klart ønske om at adskille asylpar,” siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

”Det havde alle – også venstrefløjen – i den periode. Så jeg synes, det virker logisk, at Inger Støjberg også pressede på for det,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Messerschmidt: Kommission er en skandale

DFs næstformand Morten Messerschmidt kalder det en skandale, at kommissionen overhovedet blev nedsat:

”Den egentlige skandale her er selvsagt ikke Inger Støjberg. Men den regering, der udadtil kalder sig “børnenes regering”, men så alligevel ikke bakker op om Ingers beslutning om at adskille voksne muslimske mænd fra deres barnebrude..!! Jeg står 100% bag Inger. Det gjorde jeg før. Det gør jeg nu. Og det vil jeg gøre fremover,” skriver Morten Meserschmidt på Facebook, og fortsætter:

”Hele denne kommission er en skandale, hvor venstrefløjen forsøger at flytte fokus fra stram udlændingepolitik til rent Christansborgs-fnidder. Og når de samtidig med næb og klør har kæmpet imod en undersøgelse af deres egne lov- og grundlovsbrud, bliver hykleriet totalt,” skriver han.