Kristian Thulesen Dahl må droppe årsmøde på grund af corona

0
833
Kristian Thulesen Dahl på talerstolen i Hernings Kongrescenter under DFs årsmøde i september 2021. På grund af en positiv coronatest er han forhindret i at deltage fysisk på søndagens ekstraordinære årsmøde samme sted. Foto: Carsten Lundager

En positiv coronatest betyder, at Dansk Folkepartis afgående formand må nøjes med at deltage via en videoforbindelse, når DF på søndag holder ekstraordinært årsmøde i Herning

Når Dansk Folkeparti på søndag vælger ny formand på et ekstraordinært årsmøde i Herning Kongrescenter, bliver det uden deltagelse af den afgående formand Kristian Thulesen Dahl.

Kristian Thulesen Dahl blev mandag testet positiv for corona og er gået i isolation i hjemme i Thyregod, og selv om han når at blive symptomfri inden søndag, vil han ikke kunne deltage. Det kræver nemlig et gyldigt coronapas at kunne få adgang til Herning Kongrescenter, jf. myndighedernes retningslinjer, og et sådant coronapas kan man tidligst få 11 dage efter en positiv test. Derfor må Kristian Thulesen Dahl nøjes med at deltage på en videoforbindelse. Det betyder også, at han ikke selv kan stemme til formandsvalget.

“Det er naturligvis rigtig ærgerligt, men vi får som nævnt etableret en livestream, så vi har Kristian med,” oplyser partisekretær Steen Thomsen i en sms til Altinget.

Kristian Thulesen skrev mandag på Facebook om sin positive coronatest. Han fortalte, at han har milde symptomer.

“Så blev det min tur. Jeg er smittet med corona. Fik symptomer i weekenden og blev testet i dag. Den er positiv. Har det dog godt – er indtil nu kun ramt svarende til en mild influenza,” skrev Kristian Thulesen Dahl.

På det ekstraordinære årsmøde i Herning skal de delegerede vælge mellem fire kandidater. hhv. Morten Messerschmidt, Martin Henriksen, Merete Dea Larsen og Erik Høgh-Sørensen. Årsmødet starter kl. 13 og indledes med en tale af Kristian Thulesen Dahl.