Kristian Thulesen Dahl foreslår ekstraordinært årsmøde, der skal vælge ny DF-formand

0
1279
DFs formand Kristian Thulesen Dahl taler med pressen efter formiddagens gruppemøde i Dansk Folkeparti. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Dansk Folkepartis formand tager konsekvensen af det dårlige resultat ved tirsdagens kommunalvalg. Thulesen Dahl vil trække sig som formand på et ekstraordinært årsmøde, meddeler han

Dansk Folkeparti skal have ny formand. Kristian Thulesen Dahl meddelte onsdag formiddag, at han indkalder DFs hovedbestyrelse til et møde på lørdag. På mødet skal der drøftes et forslag om at indkalde til et ekstraordinært årsmøde, der kan vælge en ny formand for Dansk Folkeparti. Kristian Thulesen Dahl vil ikke selv stille op til dette valg, oplyser han.

Dermed tager Kristian Thulesen Dahl konsekvensen af tirsdagens kommunalvalg, hvor Dansk Folkeparti gik massivt tilbage. DF har mistet 132 mandater og har fået sit samlede stemmetal mere end halveret til 4,1 %. DF er nu ikke repræsenteret i 19 af landets 98 kommuner.

”Jeg tager konsekvensen af det kommunalvalg, vi har fået. Og jeg mener også, at der er en landtendens i det. Jeg kommer ikke til at skyde skylden for vores dårlige resultat på vores lokale folk. Det må vi som ledelse tage ansvaret for,” siger Kristian Thulesen Dahl til flere medier.

Han trækker sig ikke som formand nu, understreger han.

”Nej, jeg tager ansvaret for at køre processen igennem. For det skal foregå på en ordentlig måde, og vores medlemmer skal have lejlighed til at mødes og tage stilling til, hvordan vi kommer bedst videre,” siger Kristian Thulesen Dahl til DR.