Kristian Thulesen Dahl: Derfor er coronapasset nødvendigt lige nu

0
1323
Kristian Thulesen Dahl på vej til mandagens genåbningsforhandlinger, der fandt sted i Justitsministeriet. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Kravet om coronapas kritiseres skarpt fra flere sider. Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl mener, at det skal bruges med varsomhed, men lige nu er det nødvendigt

Med den yderligere genåbningsaftale, som kun Nye Borgerlige ikke er en del af, kan danskerne allerede fra torsdag tage en tur i fitnesscenter eller gå på restaurant uden at skulle vente uden for i 30 minutter. Desuden kan børn og unge se frem til at kunne komme fysisk tilbage i skole.

De mange lempelser på restriktionerne kræver dog et coronapas, altså en negativ test, der ikke er mere end 72 timer gammel, eller et vaccinepas. Men kun for nu, siger Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Coronapasset er nemlig kun nødvendigt lige nu, og Kristian Thulesen Dahl er derfor tilfreds med, at der er en solnedgangsklausul på passet, så det udløber til august.

”Jeg anerkender, at der er to supervåben i forhold til, at vi kan åbne hurtigere, end det der var lagt op til. Det er, at vi får testet så mange danskere som nu, og at vi har en model med lokale nedlukninger,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Højere bagatelgrænse

Selvom coronapasset er et nødvendigt våben for at kunne genåbne hurtigere, er Kristian Thulesen Dahl stadig varsom over for, hvor og hvornår coronapasset skal bruges.

”Vi skal altid være varsomme med, hvor coronapasset skal bruges, og jeg ser også en højere bagatelgrænse i forhold til det. Men jeg anerkender, at det er coronapasset, der får så mange danskere til at blive testet hver eneste dag,” siger han til Ritzau.

”Så lige nu er det en forudsætning for genåbningen, at mange lader sig teste og dermed har et coronapas. Men vi skal allerede nu diskutere, hvordan vi udfaser det igen.”