Kristian Thulesen Dahl: Børn og ældre lider under regeringens forsigtige kurs

0
1830
Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og den konservative formand Søren Pape Poulsen under tirsdagens spørgetid med statsministeren. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

DFs formand Kristian Thulesen Dahl opfordrer statsminister Mette Frederiksen (S) til at løsne coronarestriktioner mere nu i stedet for at vente til efter påske. “Det kan godt være, at vi kan fremrykke tidspunktet,” siger statsministeren

På en dag hvor antallet af corona-indlagte faldt med yderligere fire, så 207 danskere lige nu er indlagt på et hospital med corona, kommer Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl med en kraftig opfordring til regeringen om at åbne Danmark mere op nu.

I tirsdagens spørgetid i Folketinget med statsministeren advarede Kristian Thulesen Dahl om, at børn, unge og ældre lider for hver dag, de ikke kan komme tilbage til en normal hverdag. Derfor er det ikke godt nok, når regeringen hidtil har signaleret, at der først kan åbnes yderligere op efter påske.

”Statsministeren må forstå, at hver eneste dag koster. Det koster på økonomien for de liberale erhverv, der er lukket ned, og det koster på trivselen for vores unge og ældre,” sagde Kristian Thulesen Dahl til Mette Frederiksen – og fortsatte:

”De ældre, der ikke kan deltage i deres normale aktiviteter, skrumper jo ind, når de sidder derhjemme i lejligheden og kigger ind i væggen. Og vi ved fra dem, der arbejder med sårbare og udsatte unge, at deres problemer bliver større og større. Derfor opfordrer jeg statsministeren til ikke bare at vente tre uger med den næste genåbning, men at se på, om der ikke er plads til at give flere danskere en normal hverdag nu”.

“Det koster på økonomien for de liberale erhverv, der er lukket ned, og det koster på trivselen for vores unge og ældre”

Kristian Thulesen Dahl, DF-formand
Statsminister Mette Frederiksen mødes med pressen efter dagens spørgetime i Folketingssalen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Statsminister Mette Frederiksen svarede, at ”det er rigtigt, at nedlukningen koster, men det gør pandemien også”. Hun fastholder, at det hidtidige restriktioner har været nødvendige – ”ellers tror jeg ikke vi havde haft de smittetal, vi har,” sagde hun. Men hun åbnede alligevel lidt op for, at dele af genåbningen måske kan fremrykkes.

”Det er gået godt, også bedre end jeg havde turdet håbe på. Og i tillæg til, at flere bliver vaccineret og testet, så kan det godt være, at kan rykke tidspunktet frem for, hvornår vi kan begynde at åbne mere,” sagde statsministeren.