Kriminelle udlændinge skal fængsles, indtil de kan sendes ud

0
1689
Martin Henriksen taler på DFs årsmøde. Foto: Carsten Lundager

Af Martin Henriksen, mMedlem af DF’s hovedbestyrelse, og folketingskandidat i Sjællands Storkreds

Der er alt for ofte problemer med dybt kriminelle udlændinge, som er fuldstændig ligeglade med Danmark og danskerne. For ikke så længe siden var det fremme, at afviste og udviste kriminelle udlændinge har forceret hegnet ved udrejsecenter Kærshovedgård ved Bording i Midtjylland. Naboerne til udrejsecentret er naturligvis rystet over tingene, men sådan har det været i lang tid, og i ligeså lang tid har de fleste partier og politikere været ligeglade. Eller rettere sagt, de er mere glade for de konventioner, der beskytter de kriminelle, end de er for lov og orden. Trist, men sandt.

Men hvad kan man egentlig gøre? Kan man overhovedet gøre noget? Svaret er: ja, naturligvis kan man gøre noget. Men vil partierne det?

Dansk Folkeparti har igennem årene været fremme med mange forslag til hvordan myndighederne kan få bedre styr på udviste kriminelle udlændinge og uønskede udlændinge, således at de ikke frit kan gå rundt og begå kriminalitet, som alt for tit rammer almindelige lovlydige borgere.

Jeg har selv foreslået, at de pågældende udlændinge frihedsberøves/fængsles på udrejsecentrene. Men ingen andre partier bakkede op, da jeg på vegne af DF fremførte forslaget i folketingssalen dengang jeg sad i Folketinget.

Flere gange fremførte jeg også forslaget om at sende de pågældende udlændinge ud på en ø for at frihedsberøve dem der. Hverken jeg eller DF foreslog, at de skulle sulte, afskæres fra livsvigtig lægehjælp eller noget som helst i den stil. Men de skulle være adskilt fra resten af samfundet indtil de kunne hjemsendes. Det er pointen. Husk på, at de slet ikke må være her.

Endelig, så lykkedes det efter flere års arbejde at overtale et politisk flertal til at sende dem ud på en ø. Det var et skridt der trak tingene i den rigtige retning, omend de ude på øen ikke var helt afskåret fra omverden. Planen var naturligvis først at få dem ud på øen, for så derefter at gå efter den totale frihedsberøvelse indtil hjemsendelsen kunne effektueres. Sådan havde vi arbejdet mange gange før. Desværre skiftede flertallet, og Socialdemokraterne droppede planerne. Derfor er problemerne fortsat ikke løst.

Igennem årene har Dansk Folkeparti også luftede ideen om at isolere kriminelle udlændinge og afviste asylansøgere på Grønland. Det har DF gjort igen for ganske nylig, men igen, igen desværre uden at der kunne findes et flertal. Lad mig i øvrigt understrege, at de ville kunne isoleres fuldstændig fra lokalbefolkningen på Grønland, og de ville juridisk set fortsat være på dansk jord. Men de ville være fuldt og helt adskilt fra os andre. Jeg tror, at mange af dem ville ende med at rejse helt frivilligt. Og hvis ikke, så ville vi i det mindste vide hvor de var. Her ville de ikke kunne genere lovlydige danskere.

At der ikke er styr på de udviste kriminelle udlændinge er diverse politikere forarget og chokeret over. Men det burde de ikke være, for det har stået på i al den tid jeg kan huske. Og det vil også fortsætte, så længe vælgerne giver partier som Socialdemokratiet, Venstre, Konservative mfl. opbakning, for de pågældende partier vil helst nøjes med at tale om at gøre noget, for så derefter at håbe på at det går i glemmebogen. Den strategi har de førnævnte partier haft stor succes med ligeså længe jeg kan huske. Det er trist, men vi kan først for alvor forklare andre hvordan tingene hænger sammen, såfremt vi får brudt fortællingen om at der er et bredt strammerflertal på Christiansborg.

Vi skal ikke stiltiende acceptere de andre partiers udenomssnak.

Dansk Folkeparti skal insistere på, at vi skal finde en løsning og uanset hvilken løsning vi ender med, så kan det kun være en holdbar løsning, såfremt frihedsberøvelse indtil hjemsendelse er en del af det. Det kan ikke være anderledes.

Grønland er et godt bud, men vi kunne såmænd også bure dem inde på de eksisterende udrejsecentre.