Sørine Gotfredsen: Dansk Folkeparti gav os det frie sprog

0
5583
Sørine Gotfredsen er sognepræst i Jesuskirken i Valby. Hun er forfatter til adskillige bøger og én kendt borgerlig debattør. Foto: Carsten Lundager

Præsten og forfatteren Sørine Gotfredsen skriver i en kommentar i Kristeligt Dagblad, at Dansk Folkeparti banede vejen for et frit sprog, som danskerne har glæde af hver eneste dag

“Dansk Folkeparti banede vej for et sprog, der tjener os hver eneste dag”.

Sådan skriver sognepræsten og forfatteren Sørine Gotfredsen i en kommentar i Kristeligt Dagblad.

Hun mener, at det er DFs fortjeneste, at Danmark fik gjort op med den multikulturelle ideologi, som dominerede den politiske og kreative klasse i 1980erne og 1990erne. Og det skyldes ikke mindst det frie, direkte og til tider provokerende sprog, som DF brugte til at diskutere problemerne med indvandringen og multikulturalisme:

”Netop sproget har i flere år været til diskussion, og tonen har vakt forargelse. Der er da også af og til blevet talt en smule groft, men det vigtigste er, at Dansk Folkeparti banede vej for et sprog, der tjener os hver eneste dag. Og som skal tjene os i fremtiden, for vi bærer på en tung bagage,” skriver Sørine Gotfredsen.

Talte imod medløberiet

Dansk Folkeparti talte imod medløberiet. Gjorde op med det progressive livssyn. Gik imod synspunktet om at ”en fremmed er en ven du ikke har mødt”. Sagde fra overfor alt det, som DR, folkeskolen og toneangivende meningsdannere havde lært os, var det rigtige at sige og mene.

”Dansk Folkeparti talte stik imod alt dette medløberi. Først med partistifter Pia Kjærsgaard på det ligefremme niveau og siden med Søren Krarup og Jesper Langballe på det åndshistoriske, hvilket gjorde det tidehvervske syn på mennesket som en uforbederlig synder til en del af nybruddet,” skriver Sørine Gotfredsen.

”Mere og mere blev det sagt højt, at enhver fremmed ikke er en ven, du ikke har mødt endnu, men først og fremmest et menneske på godt og ondt, der ikke blot kommer med gaver. Det nye sprog var grundet i den skepsis over for selve menneskenaturen, der så længe havde været fortrængt, og her i 25-året for Dansk Folkepartis fødsel forstår vi, at der kun vil blive endnu mere brug for det sprog,” skriver hun.

“Her i 25-året for Dansk Folkepartis fødsel forstår vi, at der kun vil blive endnu mere brug for det sprog”

Sørine Gotfredsen, sognepræst og forfatter, i Kristeligt Dagblad

Sig fra overfor feminismen og identitetspolitikken

For ifølge Sørine Gotfredsen er der nu andre elitære og hysteriske massebevægelser, som skal modsiges af det frie sprog, som DF gav danskerne. Det drejer sig om feminismen og identitetspolitikken, to bevægelser, der ligesom multikulturalismen kræver at blive modsagt af ”et frygtløst, lidt reaktionært, realistisk, ukorrekt, i bedste fald anti-kreativt og til tider preovokerende sprog, der lukker luften ud af tidens utopier”:

”Opgøret med den enfoldige drøm om det multikulturelle samfund åbenbarede betydningen af dette sprog, og som det næste skal det gøre os i stand til at kritisere identitetspolitikken og feminismens ubehagelige overdrev. Ikke mindst takket være Dansk Folkeparti har vi her i landet et frit sprog, og vi skal blive ved med at tale det,” skriver Sørine Gotfredsen i Kristeligt Dagblad.

Læs Sørine Gotfredsens indlæg her