Kasper Støvring: “Trumps nationalkonservative politik er kommet for at blive”

0
2668
Donald Trump fotograferet under en tale torsdag i Det Hvide Hus i anledning af Thanksgiving. Kasper Støvring roser Trumps politik, men mener, at hans personlighed og inkompentence i jobbet i et vist omfang har stået i vejen for at føre den ud i livet. Foto: POOL/Ritzau Scanpix

Donald Trump har givet stemme til millioner af amerikanere, og hans nationalkonservative politik har så stor folkelig opbakning, at den vil blive videreført af andre, mener forfatteren Kasper Støvring, der er gæst i DFs nye Youtube-magasin “Blåt kvarter” 

Selv om Donald Trump tabte det amerikanske præsidentvalg og efterhånden ser ud til at erkende sit nederlag, så er hans nationalkonservative politik langt fra et overstået kapitel.

Det mener debattøren og forfatteren Kasper Støvring, som er gæst i den første udgave af det politiske debatprogram “Blåt Kvarter”, som Dansk Folkeparti netop har lanceret på Youtube med pressechef Jesper Beinov som vært.

Kasper Støvring er kendt for sine nationalkonservative synspunkter og sin støtte til Trump. Han understreger, at det ikke er personen Donald Trump men hans politik, han har støttet, og han er overbevist om, at denne politik vil blive videreført af andre.

”Der er mange gode elementer i den politik, som Trump gik til valg på i 2016, og som han har forsøgt at få gennemført i de sidste fire år. Det er bestemt ikke alt, han har fået gennemført, hvilket blandt andet skyldes hans inkompetence. Men der er tale om en klar nationalkonservativ politik, og den har fremtiden for sig, mener jeg,” siger Kasper Støvring i ”Blåt Kvarter”.

”Der er mange gode elementer i den politik, som Trump gik til valg på i 2016″

Opgør med globalisering og aktivistisk udenrigspolitik

Kasper Støvring forklarer, at Trumps politik har hvilet på tre ben, som der fortsat er opbakning til i store dele af den amerikanske befolkning:

Første ben: En antiglobaliseringspolitik, der handler om at hjemtage arbejdspladser til USA, hvilket især støttes af det såkaldte “bluecollar-segment”, dvs. industriarbejdere mv.

Andet ben: Ophør af den aktivistiske udenrigspolitisk, dvs. ideen om at påtvinge andre lande en liberaldemokratisk styreform. “Det har kun skabt kaos og flygtningestrømme og har svækket vesten generelt,” mener Kasper Støvring.

Kasper Støvring er debattør og forfatter. Han har bl.a. skrevet bøgerne “Sammenhængskraft” og “Gensyn Med Fremtiden: Et Essay Om Den Nye Verdensorden”.

Tredje ben: Donald Trump betonede grænsernes betydning, hvilket konkret blev anskueliggjort af muren mod Mexico, som delvist blev bygget.

”Muren er symbolet på, at indvandring er noget, man skal have styr på. Det er klar nationalkonservativ politik, og det vil Biden (kommende præsident Joe Biden, red.) men også politikere i Europa komme til at arbejde videre med,” siger Kasper Støvring.

Problematisk personlighed

Kasper Støvring understreger i programmet, at han finder Donald Trumps personlighed ”meget problematisk”. Men han mener, at Trump skal roses for at have givet stemme til en stor gruppe vælgere, som var sat udenfor indflydelse:

”Man kan sige meget dårligt om Trump, men han har givet mæle til millioner af amerikanere, der pludselig følte at de havde noget at skulle have sagt i forhold til den politiske proces, de er underlagt,” siger Kasper Støvring.

Interviewet med Kasper Støvring kan ses her: