Jimmie Åkesson hyldet som rockstjerne til DFs årsmøde

0
3102
Jimmie Åkesson ankommer til årsmødet sammen med Dansk Folkepartis partiformand Kristian Thulesen Dahl. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

“I får mig til at føle, at jeg er blandt venner,” lød det fra Sverigedemokraternes partileder, da han lørdag gæstede Dansk Folkepartis årsmøde i Herning

I Sverige vil de andre partier ikke mødes med ham, men til Dansk Folkepartis årsmøde i Herning blev Sverigedemokraternes leder Jimmie Åkesson nærmest modtaget som en rockstjerne, da han lørdag gæstede årsmødet.

Flere hundrede DF’ere tog stående imod ham med klapsalver, da Jimmie Åkesson fulgt af DFs formand Kristian Thulesen Dahl ankom til årsmødet, og da den 39-årige partileder havde afsluttet sin tale til DFerne, fortsatte bølgen af klapsalver.

”Tak fordi I får mig til at føle, at jeg er blandt venner,” sagde Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson taler til DF’s Årsmøde. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

For en uge siden blev hans parti den store vinder ved det svenske rigsdagvalg. Sverigedemokraterne sprang fra 12,9 procent til 17,6 procent af stemmerne. Mere end en million svenske vælgere sætter nu deres kryds ved SD.

Men trods valgssejren har de andre partier indtil videre nægtet at invitere Sverigedemokraterne med til forhandlingsbordet. SD har sendt invitationer til både Moderaterne og Socialdemokraterne, men invitationerne er foreløbig blevet afvist. Jimmie Åkesson er dog sikker på, at især Moderaterne kommer på andre tanker.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

”Vi har så stærk en position i dag, at det bliver umuligt at holde os udenfor indflydelse. Vi er klar til at samarbejde med alle, hvis vi får noget til gengæld,” sagde Jimmie Åkesson.

Indtil videre ”forsøger de andre partier at lade som om vi ikke eksisterer”. Men det vil gå med Sverigedemokraterne, som med Dansk Folkeparti, spåede han.

”I de sidste 15 år har I haft et formelt og uformelt samarbejde med de andre partier. I har øvet fantastisk indflydelse på Danmarks udvikling. Sådan vil det også komme til at gå i Sverige, hvor vi kan se, at de andre partier kopierer vores politik,” sagde Jimmie Åkesson.

Jimmie Åkesson bliver modtaget af Dansk Folkepartis partiformand Kristian Thulesen Dahl . Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Jimmie Åkesson og Pia Kjærsgaard. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Jimmie Åkesson fik foræret en garder af DFs formand. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix