Ja eller nej? Hver fjerde vælger er stadig i tvivl

0
1331
Arkivfoto: Steen Trolle

25 procent af vælgerne er stadig i tvivl før folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet, viser måling fra voxmeter

Mindre end to måneder før folkeafstemningen om afskaffelse af det danske EU-forsvarsforbehold, er hver fjerde vælger stadig i tvivl. Det viser den nyeste måling, som analyseinstituttet Voxmeter har lavet for Ritzau.

Målingen, som er foretaget blandt 1007 personer i tidsrummet 28. marts til 3. april, viser samtidig, at afstanden mellem ja- og nej-gruppen svinder ind. 39,2 procent siger nu, de vil stemme ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet. 35,8 procent siger, de vil stemme nej. 25 procent svarer “ved ikke”. For en uge sagde 40,3 procent, at de ville stemme ja, mens 35,4 procent sagde nej. 24,3 procent var i tvivl.

Tvivlere hælder mod nej

De mange tvivlere er en fordel for nejsiden. Som Derek Beach, der er professor og forsker i EU og folkeafstemninger ved Aarhus Universitet, for nylig sagde til Jyllands-Posten:

“Det kan godt være, at ja-siden fører med 5-10 procentpoint langt hen ad vejen denne gang. Men det er tvivlergruppen, som afgør det. Desværre for ja-siden. For når vi kigger på tvivlerne fra 2015, så var der et stort flertal af dem, som ikke havde lyst til mere EU. Derfor endte de med at sige nej”.