“Identitetspolitikken truer hele Vestens fundament”

0
5854
”Identitetspolitikken er et enormt skred i forhold til vestens værdier," siger Alex Ahrendtsen. Foto: Steen Trolle

Alex Ahrendtsen (DF) er dybt bekymret over den indflydelse, som ekstreme identitetspolitiske aktivister har fået på universiteter, i medierne og i kunst og kultur. Han mener, at kampen mod identitetspolitisk ekstremisme er på linje med 1990ernes kamp mod multikulturalismen

For nylig måtte en forsker opgive at holde en åben forelæsning på Humboldt Universität i Berlin. Temaet var de to biologiske køn, men protester fra identitetspolitiske aktivister førte til, at universitetet “af sikkerhedsgrunde” valgte at aflyse forelæsningen med den ph.d.-studerende biolog Marie-Luise Vollbrecht.

Hendes forelæsning om “Biologi og de to køns evolution” blev kaldt en skandale af kønsaktivister. De mente, at det ville være med til at “marginalisere transseksuelle” at forelæse om biologiske køn.

Sagen fra Humboldt Universität er bare endnu et eksempel på, at identitetspolitikken har sat universitetsverden under voldsomt pres. Simple videnskabelige kendsgerninger bliver nu problematiseret, og det er stærkt bekymrende, mener Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Alex Ahrendtsen.

“Det er jo helt absurd, at man er nødt til at aflyse et foredrag om de biologiske køn. Men sagen er bare ét eksempel. Den slags foregår over hele den vestlige verden,” siger Alex Ahrendtsen.

DF kæmper mod den ekstreme identitetspolitik, bl.a. med kampagnen “Det er okay at være almindelig”.

Ringe politiske interesse

Desværre er det ikke et emne, som optager ret mange politikere. I Folketinget er det reelt kun Dansk Folkeparti og Liberal Alliances Henrik Dahl, der kæmper imod identitetspolitikken. De fleste partier, også de store borgerlige, holder igen med kritik af kønsaktivister og andre identitetspolitiske ekstremister.

”De er bange for at tage konflikten, for man kan hurtigt komme i uføre. Medierne er jo meget optaget af det her, for det er spændende, der er konfliktstof i det og journalisterne er langt hen ad vejen enige i den identitetspolitiske dagsorden,” konstaterer Alex Ahrendtsen.

Det gælder også erhvervslivet, hvor store virksomheder prøver at favne de nye strømninger, hvilket Alex Ahrendtsen finder grotesk.

”Man kan altid aflæse de ideologiske moder og tendenser i de store virksomheders bestyrelser og direktionslokaler. Lige nu tror de, at det er moderigtigt at være for identitetspolitikken. Men det er jo absurd. For langt de fleste mennesker interesserer sig slet ikke for det her. Det er noget, der dyrkes blandt en lille gruppe ekstremister,” siger han.

Undergraver fundamentet

Men selv om ekstremisterne er få, har de stor indflydelse. I medierne, indenfor kunst og kultur og på universiteterne. Derfor er kampen mod identitetspolitikken en af tidens vigtigste, mener Alex Ahrendtsen.

”Det kommer til at undergrave det fundament, vi står på i den vestlige verden, hvis ikke vi siger fra. Hvis vi lader os hundse rundt af ideer, der ikke har nogen videnskabelig basis, sætter vi grundlæggende vestlige værdier over styr. Derfor skal der siges fra, når nogen siger, at køn er en social konstruktion. For det er noget sludder. Der er to biologiske køn. Punktum. Resten er opfindelser, ideologi og politik”.

“Hvis vi lader os hunse rundt af ideer, der ikke har nogen videnskabelig basis, sætter vi grundlæggende vestlige værdier over styr”

Alex Ahrendtsen sammenligner identitetspolitikken med ungdomsoprøret i 1968.

”Identitetspolitikken er et enormt skred i forhold til vores værdier, og hvis vi ikke passer på, kan det udvikle sig på samme måde som under 68-oprøret, hvor nogle få venstreorienterede grupperinger fik så meget magt, at de var ved at underminere hele det vestlige samfund. Vi har altid stået på videnskabens grund. Det er forudsætningen for vores demokrati. Så når det skrider, er det ekstremt farligt,” siger han.

Ahrendtsen har som uddannelsesordfører aftalt møder med universitetsrektorerne efter sommerferien. Her vil han appellere til, at universiteternes ledelser sætter hælene i overfor identitets-ekstremismen.

”Vi må sige til universiteterne, at de skal bevare deres videnskabelige ståsted. At det ikke nytter noget, at de har pseudovidenskaber kørende på deres fakulteter. Universiteterne har stor frihed, derfor kan det være svært at lovgive sig ud af det her. Men det er frihed under ansvar, så hvis de ikke selv hanker op, så må Folketinget gå ind og sikre, at universiteterne fortsat hviler på et videnskabeligt grundlag”.

”Vi må sige til universiteterne, at de skal bevare deres videnskabelige ståsted,” siger Alex Ahrendtsen.

Vigtig kamp for DF

Han mener kampen mod identitetspolitikken er lige så vigtig som kampen mod multikulturalismen og den slappe udlændingepolitik var i 1990erne og 00erne.

”Det er nok ikke en lige så stor sællert som indvandringspolitikken, men den er også vigtig. For med identitetspolitikken kommer alt det andet. Så bliver indvandringspolitikken også gjort slappere, for de her mennesker mener jo, at vi skal have en åben verden, hvor alle skal kunne komme hertil”.

Alex Ahrendtsen er dog sikker på, at DF også vinder denne kamp.

”På den lange bane har vi fat i den lange ende. Alle kan jo se, at det her er varm luft. Så hvis vi holder fast i det videnskabelige og rationelle, vil det her fordampe. Og det jo et særkende ved Dansk Folkeparti. Vi står fast på vores værdier og lader os ikke kyse, selv om et synspunkt ikke er et populært,” siger Alex Ahrendtsen.

Læs også:

DF går til kamp mod ’woke-isme’ og krænkelseshysteri: ”Det er okay at være almindelig”