78 % af nye coronasmittede i Aarhus er somaliere – helt grotesk, mener Pia Kjærsgaard

0
5415
Danish Crown slagteri i Ringsted er ramt af et coronaudbrud, som især har spredt sig blandt polske ansatte. Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Vi betaler prisen for indvandringen, siger Pia Kjærsgaard om nye smittetal. Hun vil have indført udgangsforbud for smittede i ghettoområder i Aarhus

OPDATERET: 78 personer blev i sidste uge testet positive for coronasmitte i Aarhus Kommune. 61 af dem – 78 procent – kommer fra det somaliske miljø, og det gør Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard vred. Hun ser det som endnu et eksempel på, at man ikke tager coronasmitten alvorligt nok i indvandrermiljøer.

”Der er da bestemt også danskere, som ikke tager smitten alvorligt, men det her er jo helt grotesk. Når så mange smittes i det samme miljø, er det fordi man ikke sætter sig ind, hvor alvorligt det er. Sikkert fordi man ikke kan læse dansk og ikke ved hvordan man skal forholde sig,” siger Pia Kjærsgaard.

Et andet af de hårdt ramte områder er Ringsted. Her er det især polske ansatte på Danish Crown-slagteriet, som har vist sig at være smittede. Årsagen er sandsynligvis, at de polske ansatte bor og arbejder tæt sammen.

”Igen betaler vi prisen for indvandringen. De her smitteudbrud kan jo få ufattelig stor betydning for dansk økonomi,” siger Pia Kjærsgaard.

”Igen betaler vi prisen for indvandringen”

Pia Kjærsgaard, udlændingeordfører (DF)
“De her smitteudbrud kan få ufattelig stor betydning for dansk økonomi,” siger Pia Kjærsgaard, som her ses på Dansk Folkepartis somergruppemøde, som finder sted i disse dage i Sønderborg. Foto: Carsten Lundager

Test og udgangsforbud

Hun mener, at der skal gribes omgående og kontant ind i Aarhus. Der bør testes massivt i ghettoområder og der skal indføres udgangsforbud for de smittede.

”Man må indkredse smitten og lukke ghettoerne ned. Det nytter ikke, at folk render ud og spreder smitte,” siger Pia Kjærsgaard.

Situationen i Aarhus er ikke enestående. I uge 30 blev der i følge DR registreret 247 nye smittetilfælde. 59 procent var ifølge Statens Serum Institut (SSI) indvandrere.

Oplysningskampagne

Aarhus borgmester Jacob Bundsgaard (S) siger til Aarhus Stifstidende om situationen med smittespredningen blandt somaliere:

“Vi er i gang med at kontakte boligforeninger og andre aktører, der kan hjælpe med at oplyse om situationen i mindretallet. Men det er vigtigt at understrege, at vi har er en situation, som kræver en bred og generel indsats af samtlige borgere i Aarhus. Alle har et personligt ansvar for at følge de forholdsregler, der hjælper med at standse smittespredningen,” siger han.

Artiklen er opdateret med nye tal fra Statens Serum Institut. Se mere her