DSB fjerner DF-annonce: Kunde klagede over ”Nej til islam”-budskab

0
4391
Annoncen fra juli-august nummeret af Ud & Se. DSB har meddelt DF, at den ikke lever op til statsbanernes reklamekodeks.

Annonce fra Dansk Folkeparti lever ikke op DSBs reklamekodeks, forklarer DSBs kommunikationsdirektør. Fuldstændig forrykt, mener Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt, som nu kræver forklaring fra DSBs øverste ledelse

Teksten ”Nej til islam” i en lille annonce for Dansk Folkeparti var mere, end en togpassager brød sig om at se i DSB’s blad ”Ud & Se”. Den pågældende – unavngivne – passager klagede til DSB, og her har man nu valgt at bøje sig. DSB meddelte tirsdag Dansk Folkeparti, at annoncen med budskabet om ”Nej til islam” ikke vil kunne blive bragt i fremtidige numre af Ud & Se.

Fuldstændig forrykt, mener DFs nye næstformand Morten Messerschmidt. Han kræver nu en forklaring på annoncecensuren fra topledelsen i den statsstøttede virksomhed.

”Dansk Folkeparti har i årevis annonceret i Ud & Se om mange forskellige temaer og mærkesager. Det har aldrig været et problem – før nu åbenbart. DSB’s øverste ansvarlige må rykke ud med en redegørelse. Det her er jo helt forrykt,” siger Morten Messerschmidt til Ekstra Bladet.

“DSB’s øverste ansvarlige må rykke ud med en redegørelse. Det her er jo helt forrykt”

Morten Messerschmidt, næstformand (DF), til Ekstra Bladet.

DSB: Lever ikke op til kodeks

DSBs kommunikationsdirektør Niels-Otto Fisker forklarer i Ekstra Bladet, at annoncen ‘samlet set ikke lever op til DSB’s reklamekodeks’.

“Den lever ikke op til de retningslinjer, der gælder for annoncer i Ud & Se. Vi har ellers vide rammer, men den konkrete annonce lander uden for skiven,” siger han.

Annoncen, som det er lykkedes en DSB-kunde at få stoppet.

“Hvad f….. foregår der?”

Set med Dansk Folkepartis øjne, er det dog kommunikationsdirektøren, der rammer helt uden for skiven. Flere af DFs politikere reagerer meget skarpt på beslutningen:

Gruppeformand Peter Skaarup skriver på Twitter:

“Det statsstøttede jernbaneselskab DSB vil nu censurere annoncer fra Dansk Folkeparti i bladet “Ud & Se”. Boykotten af DFs annonce kommer efter, at en læser klagede over teksten: Nej til Islam.  Hvad foregår der?”

Pia Kjærsgaard stiller samme sted spørgsmålet:

” Hvad f….. sker der her!! #dkpol”.

Søren Espersen er chokeret – på Twitter skriver han:

”Der skal normalt en del til før jeg bliver chokeret, men dette…! Den dag havde jeg aldrig set komme, at DSB skulle indføre censur på en politisk annonce. Hvor er Danmark dog på vej hen…?! …#dkpol”

DFs formand og gruppeformand kommenterer DSBs annoncecensur på Twitter.

Endelig varsler partiformand Kristian Thulesen Dahl, at DF vil gå til ministeren, hvis ikke DSB ændrer sin beslutning:

”Vildt overraskende. Dum og forkert beslutning af DSB. En klar opfordring herfra til at DSB genvurderer afvisningen af vores annonce!! Ellers må vi have ministeren til at svare på, om S-regeringen synes, det er tilfredsstillende! #dkpol”,” skriver Kristian Thulesen Dahl på Twitter.