Hærværk mod kristne kirker breder sig

0
3169
Arkivfoto

En mand forsøgte i weekenden at rive korset ned fra en kirke i London. Kirker i Danmark har også været udsat for hærværk

En kirke i det østlige London blev søndag udsat for hærværk. En mørklødet mand kravlede ved højlys dag op på Chadwell Health Baptist Church i Dagenham og forsøgte at rive kirkens store kors ned. Hærværket blev filmet og delt på de sociale medier, hvor videoen er gået viralt

Politiet ankom til stedet og anholdt gerningsmanden. En leder fra kirken har sagt til The Daily Mail, at gerningsmanden ikke er en del i kirken, og at de var taknemmelige for, at der ikke var nogen, der kom til skade.

Hærværk mod danske kirker

Hærværk mod kirker sker ikke kun i England. Herhjemme er kirker flere gange blevet udsat for hærværk og vandalisering indenfor det seneste år. Nytårsnat blev et kirkegårdsdige raseret på en kirkegård øst for Varde. Adskillige sten var flået ud af diget.

I en anden sag gik to drenge på 12 og 13 år amok og smurte kirkevægge ind i afføring og tissede på gravsten.

I påsken gik det ud over Vejleå Kirke i Ishøj. I sagen, som ditoverblik har beskrevet, skrev et mand klædt i mørkt tøj “Vi overtager Danmark” på dansk og arabisk på kirkemuren.

DF: Hvor er regeringen?

Dansk Folkepartis kulturordfører Morten Messerschmidt kritiserede dengang regeringen for at undlade at fordømme hærværket mod kirkerne. I januar var statsminister Mette Frederiksen nemlig hurtigt ude og fordømme hærværk mod mod en moské i København.

Kulturminister Joy Mogensen måtte efterfølgende ud og beklage, at hun ikke havde fordømt hærværket i Ishøj. Begrundelsen var travlhed på grund af coronapandemien.

“Men jeg vil gerne understrege, at hærværk mod folkekirkens kirkebygninger, eller mod andre trossamfunds religiøse bygninger, er helt og aldeles uacceptabelt,” sagde Joy Mogensen i et svar til Messerschmidt.

Læs mere: Kirkeminister har ikke fordømt hærværk mod fire kirker

Efterfølgende sagde kulturministeren til Kristeligt Dagblad, at ministeriet nu vil undersøge omfang af hærværk mod kirker.

Morten Messerschmidts opslag på facebook efter hærværket mod kirken i Ishøj.