Hærværk mod kirke: Politiet efterlyser mørkklædt person

0
2403
Politibil. Foto: Kim Matthai Leland

En person efterlyses for graffiti-hærværk begået mod Vejleå Kirke i Ishøj, hvor der blev skrevet “Vi overtage Dinmark” på kirkemuren

Politiet efterlyser nu en person, som mistænkes for at have begået et graffiti-hærværk mod Vejleå Kirke i Ishøj i påsken. Hærværket blev begået natten til søndag den 12. april kl. 03.30, hvor en ukendt person har skrevet “Vi overtage Dinmark” på kirkemuren, sammen med nogle arabisklignende skrifttegn.

I følge politiets beskrivelse bevægede en person i mørkt tøj sig ad stisystemet ved Spolestræde og Ishøj Boulevard hen til Vejleå Kirke og begik hærværket. Vedkommende blev kortvarigt afbrudt i sin handling, da en lys personbil passerede lyssignalet på Ishøj Stationsvej. Personen kan desværre ikke beskrives nærmere.

”Vi har overvågningsbilleder i sagen, men ud fra dem kan end ikke kønnet på gerningspersonen fastslås, og derfor giver det ikke mening at offentliggøre billederne. Men sagen er endnu på et tidligt stadie, og vi håber, at vi via denne efterlysning samt afhøringer og øvrig efterforskning kan pågribe gerningspersonen,” siger vicepolitiinspektør Peter Malmose i en pressemeddelelse. Han understreger, at efterforskningen følger flere forskellige spor.

Politiet hører gerne fra personer, der har kendskab til sagen eller har set noget ved kirken søndag nat. Politiet er i den forbindelse meget interesseret i at komme i kontakt med føreren af den lyse personbil. Københavns Vestegns Politi kan kontaktes hele døgnet på 43861448.

“Danskheden angribes”

Weekendens kirkehærværk – i den kristne kirkes vigtigste højtid – har fået flere DF-politikere til at reagere. DFs Morten Messerschmidt mener, at hærværket burde kalde på en fordømmelse fra statsminister Mette Frederiksen:

“I januar var Mette Frederiksen ikke sen til at fordømme hærværk imod en moske på Rovsingsgade i København. Men hvorfor hører vi ikke noget, når der her i påsken har været hærværk mod en kristen kirke i Ishøj? Uanset hvem der står bag, kalder det på fordømmelse. Kirkerne er en integreret del af dansk kultur. At angribe dem er at angribe selve danskheden. Burde en statsminister ikke være på banen – corona eller ej?,” skriver han på sin facebookside sammen med et billede, der er bragt af kirkehærværket fra Uriasposten.

Morten Messerschmidts opslag på facebook.