Hård kritik af regeringen på grundlovsmøde: ”De ældre står igen for skud”

0
3588
DFs folketingskandidater i Nordsjælland: Marlene Harpsøe, Carsten Svensson, Jannie Bøgh, Gert Løfgren og Rune Oliver Christensen.

Dansk Folkeparti i Nordsjælland holdt traditionen tro grundlovsmøde ved Vikingepladsen i Frederikssund. Her var der hård kritik af regeringens planer om besparelser på ældreområdet

Der var hug til regeringen, da Dansk Folkeparti i Nordsjælland søndag holdt sit traditionsrige grundlovsmøde ved Vikingepladsen i Frederikssund.

I strålende solskinsvejr og med gratis hotdogs til de fremmødte holdt de fem nordsjællandske DF-folketingskandidater på skift deres grundlovstaler.

Her kritiserede tidligere folketingsmedlem Marlene Harpsøe, at regeringen vil spare på ældreområdet.

“Corona pandemien, øgede udgifter til forsvaret og ukrainske flygtninge. Det hele koster mange penge. Jeg er bitter over, at det gang på gang er de ældre der står for skud. At der gang på gang er undskyldninger for hvorfor at nogle af vores allermest sårbare borgere skal have mindre hjælp. Det er en udvikling som både jeg og Dansk Folkeparti vender sig imod,” sagde Marlene Harpsøe.

Folketingskandidat Gert Løfgren bemærkede i sin tale, at grøn omstilling koster og at velfærden fortsat skal prioriteres:

“Jeg vil også gerne være med på vognen med den grønne omstilling ingen tvivl om det, men det skal ikke være på bekostning af at danskerne ikke kan få mad på bordet eller den behandling der kræves, hvis man skulle få brug for det,” sagde han.

Foruden de to var der også grundlovstaler af folketingskandidaterne Carsten Svensson, Jannie Bøgh og Rune Oliver Christensen.