Formandskandidater vil blive i DF uanset hvem der vinder

0
1405
Søndagens debat mellem de fire formandskandiater varede mere end to timer og blev livestreamet, så alle kunne følge den direkte. Hans Engell var ordstyrer.

Ingen af de fire kandidater til formandsposten i Dansk Folkeparti har planer om at forlade partiet, selv om de ikke bliver valgt til formand, fastslog de i søndagens debat, der kan ses her

Alle fire formandskandidater er klar til at fortsætte i Dansk Folkeparti, uanset hvem der bliver valgt til formand på det ekstraordinære årsmøde på søndag i Herning.

Det slog alle fire fast, da de søndag mødtes til en live streamet debat med politisk kommentator Hans Engell som ordstyrer.

Morten Messerschmidt, Merete Dea Larsen, Erik Høgh-Sørensen og Martin Henriksen sagde alle i et svar til Engell, at de vil fortsætte. Næsten uanset hvad:

”Jeg har det sådan, at jeg truer med at blive. Jeg bliver, med mindre jeg bliver smidt ud. Uanset hvem der bliver formand,” sagde Erik Høgh-Sørensen.

”Jeg er DFer helt ind i hjertet”

Samme melding kom fra Martin Henriksen:

”Jeg bliver i partiet. Det er helt klart min ambition. Det der med at sige, at man er sådan lidt usikker på, om man bliver, hvis den ene eller anden bliver valgt, det synes jeg man skal lade være med,” sagde han.

Merete Dea Larsen svarede, at hendes ambition ”100 procent er at blive”, men at der også er en grænse:

”Jeg er DFer helt ind i hjertet. Men selvfølgelig må man gøre sig sine overvejelser. Det er jo også derfor jeg stiller op som formandskandidat. For jeg har brug for at kunne mærke det DF, som jeg har meldt mig ind i. Hvis partiet går hen og bliver noget helt andet end det, jeg betragter som mit hjerteblod, så bliver jeg da nødt til at finde på noget andet. Men jeg kan ikke se mig selv i noget andet parti end Dansk Folkeparti,” sagde Merete Dea Larsen.

Messerschmidt: Jeg skal bæres ud

Morten Messerschmidt ”skal bæres ud”, sagde han:

”Jeg kommer ikke til at melde mig ud. Jeg har være medlem af Dansk Folkeparti i 25 år. Det har været nogle fantastiske flyveture op, men der har også været nogle dyk. Men vi kommer os. Så hvis der er en periode, hvor man føler, at man er et andet sted, så er det eneste, der er at gøre, det er at holde ud og kæmpe for sine ting. Så det håber jeg at alle de tre, der ikke måtte blive valgt, vil gøre,” sagde Morten Messerschmidt.

Merete Dea Larsen tilføjede, at hun ikke kunne se et DF for sig uden både Morten Messerschmidt, Martin Henriksen og Erik Høgh-Sørensen.

Engell: Det var meget være i Konservative…

Hans Engell var som bekendt formand for Det Konservative Folkeparti, da han i 1997 måtte trække sig, fordi han i alkoholpåvirket tilstand var kørt ind i en betonklods på vej hjem fra en middag med folketingsgruppen. Det udløste flere års magtkamp i partiet, og det fik Erik Høgh-Sørensen til afslutningsvis at spørge Hans Engell, om formandskampen i DF mindede om tilstandene dengang i Det Konservative Folkeparti. Til det svarede Engell:

”Det var meget værre. Det her er en præstegårdshave sammenlignet med det…”.

Hele debatten kan ses her