Flyvende ordfører for Alternativet forlængede tjenesterejser med private ferier

0
6691
Carolina Magdalene Maier, politisk ordfører for Alternativet. Foto: Steen Brogaard

Alternativets politiske ordfører Caroline Magdalene Maier, som kritiseres for sine mange klimafjendtlige flyrejser, kombinerede nogle af de tjenesterejser, som hun fløj til, med private mini-ferier. “Men helt for egen regning,” understreger hun over ditOverblik.dk

Alternativets politiske ordfører Carolina Magdalene Maier offentliggjorde tirsdag en liste på sine facebookside med de 20 flyrejser, som hun har foretaget de sidste tre år.
Men det har ikke fået granskningen af hendes omfattende fly-aktiviteter til at stoppe. Den anonyme blog Free Speech Blog, som har stået bag afsløringerne af Carolina Magdalene Maiers alt andet end klimavenlige rejsemønster, har gravet videre og har nu fundet flere eksempler på private gøremål i forbindelse med de rejser, som ordføreren selv betegner som tjenesterejser.

Selv siger Carolina Magdalene, at halvdelen af de 20 flyrejser har været tjenesterejser. Men Free Speech Blog har på politikerens sociale medier fundet billeder fra tre af disse ture, hvor hun er sammen med familien og sin kæreste, som er det socialdemokratiske borgerrepræsentationsmedlem, sognepræsten Flemming Pless.

Carolina Magdalene Maier siger ellers til Jyllands-Posten, at “det er vigtigt at skelne mellem tjenesterejser og privatrejser”.

“Ja, der er for mange rejser. Men det er ikke overdrevet. Privatrejserne er primært i Europa. Blandt andet i Spanien, hvor jeg har familie,” siger hun.

Læs også: 20 flyrejser på tre år: “Jeg flyver for meget,” erkender Alternativets politiske ordfører

Privat dykkertur

Men der er altså også private aktiviteter på nogle af tjenesterejserne. Da hun i november 2017 var på Island for at deltage som repræsentant for Danmark i “Women in Parliaments” årlige kongres i Reykjavik, var kæresten med, og efter kongressen holdt de nogle dages ferie på øen, hvor de bl.a. var sammen ude og dykke i en nationalpark. Og da hun i marts 2017 var med Ligestillingsudvalget til FNs Kvindekonference i New York, var kæresten også med, og sammen var de bl.a. til en auktion i privat øjemed, har Free Speech Blog fundet frem til.

Free Speech Blog har fundet dette dykkerfoto fra Caroline Magdalene Maiers tur til Islandm hvor hun deltog i Women in Parliaments årlige kongres.

Til ditOverblik.dk siger Carolina Magdalena Maier, at det er korrekt at hun har forlænget nogle af tjenesterejserne med private aktiviteter. Men det er sket for egen regning, understreger hun:

“På et par af mine tjenesterejser (New York og Reykjavik) har min kæreste været med. Det er meget normalt at MFere tager ægtefæller med når de rejser – disse betaler naturligvis deres egen rejse og opholdsomkostninger, det har Folketinget intet med at gøre. Nogle gange bliver man så som MFer lidt længere i det pågældende land, f.eks. henover en weekend, sammen med sin ægtefælle, men det er i helt privat regi. Det er derfor der på nogle af mine tjenesterejse-destinationer også findes fotos af private oplevelser. Men det er som sagt noget man som folketingsmedlem gør helt for egen regning ved siden af tjenesterejsen/tjenestearbejdet,” skriver hun i en mail til ditOverblik.dk

Carolina Magdalene Maiers opslag på facebook i tirsdags.

Alternativet vil begrænse flytrafik

Carolina Magdalena Maiers mange flyrejser er blevet kritiseret, fordi Alternativet står for Folketingets mest vidtgående klimapolitik og blandt andet vil begrænse flytrafikken ved at pålægge flyrejser en afgift, som betales én gang på årets første flyrejse, to gange på årets anden rejse osv. Den politik er temmelig langt fra Carolina Magdalene Maiers egne rejseaktiviteter de sidste tre år, hvor hun i følge Free Speech Blog har tilbagelagt hele 173.790 kilometer CO2-belastende kilometer i et flysæde.

På de private flyrejser, som Carolina Magdalene Maier selv har bestilt, har hun dog betalt et frivilligt klimakompensationstillæg til en miljøorganisation, og på sin facebookside skrev hun tirsdag, at hun nu har valgt at indbetale yderligere 1000 kr. i klimakompensation, da hun ikke vidste, om der var betalt klimakompensation for de private rejser, som hun ikke selv har stået for.

De mange flyrejser fik onsdag Alternativets tidligere spindoktor
Mikkel Nørskov Kjær til på facebook at revse Carolina Magdalene Maier med dette opslag:

“Den politiske ordfører fra Danmarks grønneste parti har fyret 43 tons co2 af på flyrejser på tre år! Det svarer vel nærmest til, at Tulle blev taget i at være kaptajn på en gummibåd, der smuglede flygtninge over Middelhavet,” skrev han.

Selv har Carolina Magdalene Maier erklæret, at hun fremover vil skære antallet af flyrejser ned.

Læs også: 20 flyrejser på tre år: “Jeg flyver for meget,” erkender Alternativets politiske ordfører

“Det svarer vel nærmest til, at Tulle blev taget i at være kaptajn på en gummibåd, der smuglede flygtninge over Middelhavet”

Mikkel Nørskov Kjær, tidl. spindoktor for Alternativet