Flertal i Sydjylland vil beholde grænsekontrollen

0
1900
Grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse i Sønderjylland. Arkivfoto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Over halvdelen af vælgerne i Sydjyllands Storkreds vil beholde grænsekontrollen, viser ny meningsmåling

Står det til vælgerne i Sydjyllands Storkreds, så skal den midlertidige grænsekontrol mod Tyskland fortsætte. I en ny meningsmåling, som Megafon har lavet for TV SYD og TV2, siger 54 procent af vælgerne, at de ikke ønsker at droppe grænsekontrollen. 33 procent vil droppe den, mens 13 procent ikke har taget stilling.

Dansk Folkeparti har i valgkampen krævet permanent grænsekontrol som betingelse for at støtte en ny regering. Også Venstre bakker nu op om permanent grænsekontrol, mens de øvrige partier i blå blok er modstandere.

I Megafonmålingen er der flertal blandt vælgerne i alle blå partier for permanent grænsekontrol. Omvendt er der flertal hos alle røde partiers vælgere for at afskaffe den. Størst er modstanden hos de radikale, hvor hele 82 procent vil af med grænsekontrollen. Hos Socialdemokratiet er det 54 procent, der er modstander.

1000 personer er blevet spurgt. Undersøgelsen viser, at personer med en længerevarende uddannelse er mere skeptiske overfor grænsekontrol. Til gengæld er der ikke nogen nævneværdig forskel i synet på grænsekontrol på, om det er mænd eller kvinder, der bliver spurgt.

Den midlertidige grænsekontrol mod Tyskland blev indført den 4. januar 2016. Danmark skal søge dispensation til grænsekontrollen hvert halve år.

Læs også: DF kræver permanent grænsekontrol for at støtte ny regering