Facebook: De facto blasfemilov begrænser debatten

0
2435
Jaleh Tavakoli. Foto: Privat

Forfatteren og debattøren Jaleh Tavakoli står til at blive permanent udelukket fra Facebook på grund af en række islamkritiske kommentarer. “Islamkritikken er uønsket mange steder, og både voldstruslerne samt islamisternes anmeldelser på de sociale medier virker efter hensigten,” skriver Jaleh Tavakoli  

Af Jaleh Tavakoli, forfatter og debattør

Min konto på Facebook blev suspenderet d. 12. januar i år, ikke for en tid, nej, der er lagt op til en permanent udelukkelse. Jeg har erklæret mig uenig og anmodet om en gennemgang, som det hedder i Facebook-verdenen.

Facebook, der i dag nok er den største platform for den danske samfundsdebat, har ikke plads til mig og min islamkritik. Det er urimeligt og uretfærdigt, netop fordi jeg ikke er den der truer og anmelder mine modstanere.

I indlægget her har jeg inkluderet skærmbillederne af Facebooks suspendering af mig, men også af de opslag og kommentarer som Facebook har straffet mig for at have delt eller forfattet.

Islamkritikken er uønsket mange steder, og både voldstruslerne samt islamisternes anmeldelser på de sociale medier virker efter hensigten. Der opstår en selvcensur der, udover frygten for censur, konflikt og vold, også skyldes høflighed, konfliktskyhed og berøringsangst. Ingen ønsker at blive beskyldt for racisme, selvom islamkritik ikke er racisme.

 

Socialdemokratiet stemte, som det eneste parti, imod afskaffelsen af blasfemiparagraffen, men spørgsmålet er om der ikke i høj grad findes en slags de facto blasfemilov i Danmark, af ovenstående årsager.

Facebook censurerer i hvert fald islamkritikken, men også regeringen lægger åbenlyst op til forhandlinger om eksempelvis lærernes selvcensur i forbindelse med undervisningen i Muhammedtegningerne, grundet frygten for terror. Forhandlingerne kommer i kølvandet på regeringens manglende vilje til at støtte obligatorisk undervisning i Muhammedtegningerne, af selvsamme årsag.

Socialministeren Astrid Krag brugte også ”trussels-billedet” imod mig som argument for at true min datters fremtid. Ministeren bakkede op om socialtilsynet der mente at jeg som islamkritiker udsatte min familie for fare. Min datters fremtid, som plejebarn, var truet i over halvandet år, fordi jeg kritiserede islam. Vi lykkedes dog med at adoptere vores datter, hvorfor vi nu er frie for de sociale myndigheders afstraffelse af vores familie.

Virkeligheden er den at vi står midt i en ideologisk kamp, uden at vide det, og lige så længe vi ikke kæmper, vil vi blive med at tabe til islamisterne.

Islam konflikter med vores værdier og kultur, og islam vil derfor blive kritiseret i Vesten. Det kan ikke være anderledes.

“Virkeligheden er den at vi står midt i en ideologisk kamp”

Facebook straffer islamkritik

Facebooks suspendering af mig kommer ovenpå sletningen af flere kritiske opslag om Iran og Hizbollah. Der er blandt andet tale om flere opslag fra 2018. Derudover straffes jeg for et par generelt islamkritiske bemærkninger.

Frit Iran, som er en gruppe jeg er administrator af på Facebook, fik samtidigt slettet en kommentar, som et medlem af gruppen havde skrevet i 2014: ”Kuffar = de vantro”. Kommentaren er en oversættelse af et islamisk (arabisk) begreb. Facebook vurderer dog at der er tale om hadefuld retorik.

Nedenstående citat af Adolf Hitler er et som en støtter af det iranske præstestyre i Danmark, og forhenværende talsmand for Imam Ali Moskeen på Vibevej, Saif Shah, har slået op på Facebook for at kritisere vestlig kultur.