EU-domstol underkender udvisning af dybt kriminelle afghanere: Pia Kjærsgaard er dybt rystet

0
4159
Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i Strasbourg. Arkivfoto

Dansk Folkepartis værdi- og udlændingeordfører, Pia Kjærsgaard, er rystet over dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som underkender to sager imod Danmark, der har udvist to kriminelle afghanere. ”Vi er ganske simpelt til grin,” tordner Pia Kjærsgaard

Af Nicklas Jensen Plum

”JEG ER GANSKE ENKELT RYSTET!”

Sådan skriver Dansk Folkepartis værdi- og udlændingeordfører Pia Kjærsgaard – med store bogstaver – på Facebook.

Hendes kommentar kommer efter, at Danmark mandag blev underkendt af Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol i en sag om to kriminelle afghanere, der som nu får lov at blive i Danmark, selv om de var blevet udvist ved en dansk domstol.

Ifølge den Europæiske Menneskerettighedsdomstol har de to udviste kriminelle har fået krænket deres rettigheder i henhold til Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 8, som omhandler retten til respekt for privatliv og familieliv.

”Menneskerettighedsdomstolen lægger vægt på samme forhold som de danske domstole, men afvejningen falder anderledes ud i to af sagerne. Menneskerettighedsdomstolen fandt særligt, at indrejseforbud i 12 år var for indgribende,” siger Maria Ventegodt, national chef på Institut for Menneskerettighed, til Menneskeret.dk.

Pia Kjærsgaard mener, at vi ganske enkelt er til grin i Danmark, fordi to krænkede afghanere, der er dømt for voldtægt, røveri, gentagne voldsdomme og narko, fortsat kan blive i Danmark.

Minister er ’ærgerlig’

Udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek, skriver i et svar til Ritzau, at han er ’ærgerlig over’, den afgørelse som Menneskerettighedsdomstolen har truffet.

”Afgørelserne, og de præmisser, der ligger til grund, skal nu nærlæses i ministeriet,” udtaler Kaare Dybvad Bek i en skriftlig kommentar til B.T.

Det er ikke et holdbart svar mener Pia Kjærsgaard.

”Nærlæse? Han har folk til at nærlæse tingene, inden de bliver offentliggjort. Han foregøgler, at han nu vil gøre noget. Det, synes jeg, er uværdigt. Det kan godt være, at han er ’ærgerlig’. Jeg er rystet, chokeret og vred,” siger Pia Kjærsgaard til B.T.

Pia Kjærsgaard vil nu kalde Kaare Dybvad Bek i samråd om sagen.