Erik Høgh-Sørensen trækker sig som formandskandidat

0
1646
Erik Høgh-Sørensen fotograferet, da han var på vej til søndagens TV-debat mellem kandidaterne til formandsposten i Dansk Folkeparti. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Den ene af de fire formandskandidater har trukket sig forud for søndagens ekstraordinære årsmøde. Erik Høgh-Sørensen vil i stedet anbefale enten Merete Dea Larsen eller Martin Henriksen

Der bliver tre og ikke fire kandidater at vælge imellem, når Dansk Folkeparti på søndag skal vælge ny formand på et ekstraordinært årsmøde i Herning.

Byrådsmedlem i Hjørring, Erik Høgh-Sørensen, har tirsdag formiddag meddelt, at han trækker sig som kandidat. Dermed skal Kristian Thulesen Dahls afløser findes mellem Morten Messerschmidt, Merete Dea Larsen og Martin Henriksen.

Erik Høgh-Sørensen siger til radio 24syv, at han trækker sig for at styrke oppositionen mod Morten Messerschmidt. Som begrundelse bruger han, at DF-næstformanden skulle have ønsket at ekskludere ham i efteråret, da han gik imod sin gruppe og stemte nej til budgettet i Region Nordjylland, en anklage Høgh-Sørensen også rettede mod Messerschmidt under søndagens live-streamede debat.

”Jeg kommer snarest med en anbefaling af enten Merete Dea Larsen eller Martin Henriksen,” siger han til 24 syv.

Morten Messerschmidt afviste på søndagens debatmøde, at han vil ekskludere nogen.

“Jeg har ingen ambitioner om at ekskludere nogen, men jeg er enig i, at vi er nødt til at have en anden ledelsesstil, hvor det skal have en konsekvens, hvis man træder ved siden af for mange gange,” sagde han under debatten.