“Er Mogens Jensen sat til at tage skraldet for Mette Frederiksen?”

0
2188
Mette Frederiksen (S) forlader tirsdagens spørgetime i Folketinget, hvor hun kommer under skarp beskydning om minkskandalen. Foto: Martin Sylvest

Politikere og kommentatorer undrer sig over regeringens forklaringer i minkskandalen. Flere stiller spørgsmålstegn ved, om det virkelig kan passe, at der ikke blev spurgt ind til lovgrundlaget, da aflivningen af mink blev besluttet i sidste uge

Fødevareminister Mogens Jensen (S) må stå for skud, men også statsminister Mette Frederiksen får massiv kritik på sociale medier i disse timer, hvor der skydes med skarpt mod regeringen på grund af skandalen om aflivning af mink.

Flere finder det utroligt, at statsminister Mette Frederiksen og regeringen skulle have truffet beslutningen om aflivning af alle danske mink, uden at have forhørt sig om lovgrundlaget. Regeringen siger selv, at det først var i weekenden, den fandt ud af, at der ikke var lovhjemmel til at kræve alle mink aflivet uden smittezonen i Nordjylland, men det har mange tydeligvis svært ved at forestille sig:

TV2 politiske kommentator Hans Redder skriver på Twitter:

B.T.s politiske redaktør Henrik Qvortrup bemærker, at statsministeren behændigt undlader at svare på, om hun har spurgt til lovhjemlen:

Avisen Danmarks politiske redaktør Thomas Funding skriver:

Også blandt politikerne undrer man sig. DFs formand Kristian Thulesen Dahl skriver på Twitter:

Venstres Sophie Løhde er på linje. Hun kalder statsministerens optræden “uværdig og rystende”:

DFs gruppeformand Peter Skaarup undrer sig over, at statsministeren ikke greb ind, da hun i weekenden blev klar over, at fødevareminister Mogens Jensen var i gang med at udføre en ordre, der ikke var lovhjemmel til.

I en kommentar til Venstres Morten Løkkegaard, skriver Peter Skaarup på Twitter:

Mogens Jensen har selv forklaret den ulovlige ordre om aflivning med “uklar kommunikation” og kaldt det “en fejl”. Han bad tirsdsag morgen om “forståelse og tilgivelse”. Pia Kjærsgaard er forarget og mener, at ministeren må træde tilbage: