Endnu en DFer får hug for at kritisere Nye Borgerliges EU-politik

0
3436
Erik Høgh-Sørensen er nyvalgt medlem af byrådet i Hjørring. Han er tidligere hovedsbestyrelsesmedlem i DF og har siddet i regionsrådet for DF i Region Nordjylland 2018-2021. Foto: M. Højer

DF-hovedbestyrelsesmedlem Erik Høgh-Sørensen røg i clinch med Nye Borgerliges ledelse om EU. Efterfølgende blev han smidt ud af facebook-støttegruppe, han selv har været med til at stifte. For nylig blev Martin Henriksen beskyldt for konspirationsteorier af NB-leder Pernille Vermund, fordi han kritiserede NBs EU-politik

Erik Høgh-Sørensen, der er hovedbestyrelsesmedlem i Dansk Folkeparti og regionsmedlem for DF i Region Nordjylland, blev i sidste uge smidt ud af den facebookgruppe til støtte for forfatteren og ytringsfrihedsforkæmperen Lars Hedegaard, som han selv har været med til at stifte.

Det skete efter, at Erik Høgh-Sørensen på Lars Hedegaards facebookside deltog i en debat med Pernille Vermund og andre medlemmer af Nye Borgerlige (NB) om bl.a. NBs EU-politik.

Erik Høgh Sørensen kritiserede blandt andet, at Nye Borgerlige i januar var en del af det folketingsflertal, som bakkede op om, at Danmark skal betale én procent af BNI til EU de næste syv år. Det skete, selv om Nye Borgerliges EU-ordfører Peter Seier Christensen erkendte, at det ville øge Danmarks betaling til EU.

Erik Høgh Sørensens udsagn fik bl.a. NBs finansordfører Lars Boje Mathiesen til at skrive, at DF’eren måtte have drukket for mange påskebryg, og NBs leder Pernille Vermund mente, at Erik Høgh-Sørensen måtte være skør.

Fra Erik Høgh Sørensens debat med Nye Borgerlige.

Efterfølgende valgte Lars Hedegaard at slette hele debatten, som han selv havde sat i gang, da han delte et opslag fra den anonyme NB-kritiske blog ”Det hemmelige Nye Borgerlige”. Her beskyldes Nye Borgerlige for ikke at ville støtte et forslag fra Enhedslisten om at suspendere EU-samarbejdet med Tyrkiet.

“Nye Borgerlige elsker Erdogan. I hvert fald i følge nedenstående, som må være fejlrapporteret – håber jeg. Ellers må Pernille Vermund forklare os sammenhængen,” skrev Lars Hedegaard i det opslag, der udløste debatten.

Da han slettede opslaget, skrev han:

“Jeg har slettet mine to seneste posteringer og har besluttet ikke at skrive et ord mere om Dansk folkeparti eller Nye Borgerlige. Der kommer ikke andet end kværulanteri ud af det,” skrev Lars Hedegaard – og tilføjede:

“Jeg kan dementere rygter om, at nogen fra NB har skældt mig ud, og hvis de havde, ville jeg være ligeglad”.

Lars Hedegaard på sin facebookside.

Erik Høgh-Sørensen var en flittig deltager i debatten. Han mener ikke selv, han gik over stregen, men han fik tydeligvis Nye Borgerliges folk op i det røde felt. Ikke mindst da han kritiserede Nye Borgerliges leder Pernille Vermund for at svigte EU-modstanden, fordi hun op til sidste års EU-parlamentsvalg offentligt erklærede, at hun ville være sofavælger til valget.

Erik Høgh Sørensen kritiserede også Nye Borgerlige for at have svigtet, da de i marts afviste at bakke Dansk Folkeparti op og kræve den såkaldte asylnødbremse udløst, så Danmark kan afvise asylansøgere ved grænsen. Pernille Vermund gjorde det med begrundelsen at asylnødbremsen er et bureaukratisk makværk, selv om hun tidligere – påpeger Erik Høgh Sørensen – har bakket op om nødbremsen.

Efter debatten blev Erik Høgh-Sørensen smidt ud af Lars Hedegaards Støttegruppe, som han selv har været med til at stifte. Facebook-gruppen, som Lars Hedegaard ikke selv har noget med at gøre, har en del af Nye Borgerlige-sympatisører som følgere. Men om det er en af dem, der har fået Erik Høgh-Sørensen smidt ud, ved han ikke.

Under alle omstændigheder mener Erik Høgh-Sørensen, at hans debat viser at Nye Borgerlige har meget svært ved at håndtere kritik af deres EU-politik. Især når kritikken kommer fra Dansk Folkeparti.

“Jeg er hverken skør, som Vermund påstod uden at svare på mine spørgsmål. Og jeg har heller ikke drukket mere end en påskebryg i påsken, som Lars Boje Mathiesen skrev til mig. Heller ikke han svarede på en række ganske simple spørgsmål om Nye Borgerliges gøren og laden,” siger han.

Sølvpapirshat fra Vermund til Martin Henriksen

For få uger siden var det DFs tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen, der var i clinch med Nye Borgerliges ledelse om EU-politikken. Martin Henriksen kritiserede på facebook, at Nye Borgerlige havde sagt ja til at Danmark skal betale én procent af BNI til EU, og dermed gå ind for at øge det danske bidrag til EU.

Martin Henriksens opslag fik efterfølgende Pernille Vermund til at beskylde Martin Henriksen for konspirationsteorier. Hun afviste kritikken og offentliggjorde et foto af Martin Henriksen og en rulle sølvpapir, så han kunne lave sin egen sølvpapirhat. En anden måde at sige, at hans udsagn er skøre.

Fra Pernille Vermunds nyhedsbrev, hvor hun lader forstå, at Martin Henriksens kommentarer om NBs EU-politik hører hjemme i sølvpapirshatte-kategorien.

Dansk Folkepartis EU-ordfører Morten Messerschmidt skrev efterfølgende i BT, at Martin Henriksen havde fuldstændig ret:

“Hvorfor sender Pernille Vermund sølvpapirshatte til Martin Henriksen? Måske fordi det er lettere at gå efter budbringeren end at forsvare sin egen politik? For der er ingen tvivl om, at Martin Henriksen har ramt en øm tå,” skrev han.

Læs også: Martin Henriksen i infight med Nye Borgerlige: Beskylder ham for løgn og konspirationsteorier