En milliard uddelt: Penge til ældre, demente og hjemløse

0
4698
Aftalen blev præsenteret fredag ved en pressebriefing i Social- og Boligministeriet. Partierne bag aftalen er regeringen, Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti med i bred politisk aftale om at fordeling af knap én milliard til socialt udsatte og ældre 

Det var blå bloks bløde hjerte, der fredag stod side om side med de fleste partier i Folketinget til en pressebriefing i Social- og Boligministeriet. For det handlede om den fordeling af 947 millioner kroner for 2023-2026 fra de såkaldte SSA-midler, som et stort politisk flertal er blevet enige, og der er mange ting i aftalen, som glæder DF. Det fastslår DFs socialordfører Mette Thiesen i den fælles pressemeddelelse:

“I Dansk Folkeparti kan vi bakke op om denne meget brede aftale, selvom processen ikke har været optimal, og vi kunne have ønsket nogle ting anderledes. Som blå bloks bløde hjerte har det særligt været vigtigt for os at sikre ældre og demente, kronisk syge og de mest udsatte i vores samfund, som f.eks. mennesker med handicap og hjemløse. Derudover fik vi sikret, at der igangsættes et arbejde for at forbedre det familieretslige system. Også dette var ikke kommet med, hvis ikke Dansk Folkeparti havde bidt sig fast i forhandlingsbordet og kæmpet benhårdt,” siger Mette Thiesen.

“Som blå bloks bløde hjerte har det særligt været vigtigt for os at sikre ældre og demente, kronisk syge og de mest udsatte i vores samfund,” siger Mette Thiesen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Hele aftalen kan læses her.

Et enkelt punkt kunne DF dog godt have undværet. Det drejer sig om de 3 millioner kroner over to år, som Alternativet fik afsat til projektet BaBa i Københavns Nordvestkvarter, der er målrettet indvandrerfædre.

“BaBa var en af de ting, vi kæmpede for at få ud af aftalen, men det var der desværre ikke andre partier, der var med på. Vi havde ellers håbet på nogle af de partier, der siger de er stramme på udlændingepolitikken. Men alt i alt synes jeg vi har fået lavet en rigtig god aftale,” sagde Mette Thiesen ved pressemødet.

Hele aftalen kan læses her